U bent hier

Vrije Kunsten - Traject In Situ3

Over de afstudeerrichting

Academische Bachelor en Masteropleiding in de Beeldende Kunsten
Afstudeerrichting Vrije kunsten met traject In situ³

In Situ³ is een veelzijdige studierichting die twee principes benadrukt; de specifieke situatie en de individuele benadering. De studenten onderzoeken verschillende locaties, hun historische, sociale en esthetische context en experimenteren vervolgens met diverse materialen en technieken.

De kern van het programma verbindt het begrip van de omgeving, de relatie met het kunstwerk en de positie van de kunstenaar. Wij onderstrepen het spel en de dialoog tussen deze elementen en parameters en moedigen avontuurlijk onderzoek aan. Het atelier is per definitie de plek waar je zover mag gaan dat het mislukt. Met vallen en opstaan ontwikkelen studenten inzichten en vaardigheden. Ze delen hun passie, twijfel en angst naast hun inspiratie en vreugde, wat leidt tot onvoorspelbare, persoonlijke en ontroerende experimenten en resultaten.

Gelijklopend met het belang voor het eigen vrije werk bevatten de semesters specifieke opdrachten die zich richten op de site. Van de stad tot het landschap of in een architectonische context in concrete, reële of fictieve omstandigheden, moedigen we de studenten aan tot inhoudelijk, vormelijk en technisch onderzoek. De perceptie van een omgeving, die mede het onderzoek in een bepaalde richting stuurt, kan uiteindelijk ook leiden tot het individu zelf en alzo ‘belichamen’.

Elk academiejaar begint met een workshop in het buitenland - buiten de ‘klassieke’ academiemuren. Vervolgens trekken we deze bijzondere sociale, culturele en artistieke ervaring door met bezoeken aan tentoonstellingen en andere belangrijke evenementen.

Kortom, In Situ³ is dé multidisciplinaire Bachelor/Masteropleiding bij uitstek die u ondersteunt bij de vorming van uw eigen visie. We leiden onze studenten, komende uit alle kanten van de wereld, naar een brede poort met opportuniteiten in diverse artistieke, culturele, sociale en maatschappelijke domeinen.

 

English