U bent hier

Vrije Kunsten - Traject Beeldhouwkunst

Over de afstudeerrichting

Academische Bachelor en Masteropleiding in de Beeldende Kunsten
Afstudeerrichting Vrije kunsten met traject Beeldhouwkunst

Vertrekpunt is de ruimtelijke studie en de analyse van de natuur, in hoofdzaak via het menselijk figuur. De verschijningsvorm 'mens' wordt onderzocht via figuurtekenen, anatomisch tekenen en anatomie, en portret- en figuurboetseren naar levend model. Daarbij worden traditionele teken-, boetseer- en moulagetechnieken gebruikt, maar wordt ook ruimte gelaten voor alle andere materialen en technieken, met speciale aandacht voor steen en metaal.

Zo wordt een basis voor hand, voor oog, en voor inzicht gecreëerd van waaruit je ook andere creatieve werelden kan verkennen. Naast deze basis, en gelijkwaardig ermee, wordt van jou van het begin af aan ook een eigen persoonlijke inbreng verwacht. Via het vak compositie kom je los van de loutere figuurstudie en kan je verder uitdrukking geven aan je artistieke persoonlijkheid. Dit kan evolueren in figuratieve richting, maar evengoed een totaal andere kant opgaan.

Uiteindelijke doelstelling is dat je zelfstandig een artistiek probleem kan onderzoeken en de resultaten van dit onderzoek visueel-ruimtelijk kan formuleren.

Volg onze activiteiten op onze website http://www.sculptureacademy.be en op Facebook.

English