U bent hier

Beeldende Kunsten - Juweelontwerp en Edelsmeedkunst

Over de afstudeerrichting

Academische Bachelor en Masteropleiding in de Beeldende Kunsten
Afstudeerrichting Juweelontwerp en edelsmeedkunst

Onze drang tot versieren waarbij juweel en object identificatie -en expressiemiddelen bij uitstek zijn, is universeel en tijdloos.

Juwelen en objecten vertellen een verhaal over status en stijl, mentaliteit, karakter en cultuur van de persoon die ze gebruikt. Tegelijkertijd zijn ze de getuigenis van de maatschappelijke, culturele en technologische ontwikkelingen. Daarom is edelsmeden een boeiend en veelzijdig vak dat, hoewel het steunt op een rijke ambachtelijke traditie, toch voortdurend in beweging is.

Het opleidingsprogramma van de afstudeerrichting Juweelontwerpen en Edelsmeedkunst van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, sluit nauw aan bij de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. De ontplooiing van het individuele talent, creativiteit en zelfwerkzaamheid van de student door onderzoek, conceptontwikkeling en zelfreflectie neemt een centrale plaats in.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan technische vaardigheden en praktisch inzicht met respect voor het ambacht. Techniek en materiaalkennis, edelsteenkunde en juweelgeschiedenis, tekenen en 3D-computertekenen maken van de opleiding een spannende ontdekkingsreis waar nieuwsgierigheid en verbeelding voortdurend worden geprikkeld.

Binnen dit geheel spelen studiebezoeken en (internationale) gastdocenten met hun specifieke achtergrond en praktijkervaring een belangrijke rol.

Volg onze activiteiten via Facebook.

English