U bent hier

Beeldende Kunsten - Grafisch ontwerp

Over de afstudeerrichting

Academische Bachelor en Masteropleiding in de Beeldende Kunsten
Afstudeerrichting Grafisch ontwerp

 

Een grafisch ontwerper is creatief, tekent graag, heeft verbeelding, kan analyseren, organiseren, informeren en communiceren, heeft belangstelling voor taal, literatuur, maatschappij en cultuur.

De opleiding tot grafisch ontwerper is een interactie van verschillende artistieke praktische vakken zoals vormgeving, tekenen, illustratie, typografie, fotografie, multimedia en digitale technieken. Belangrijk is het conceptueel en functioneel leren denken en ontwerpen.
Veel aandacht wordt besteed aan vernieuwende ideeën, experiment en kritisch zelfonderzoek in de ontwikkeling van een persoonlijke visie en een eigen visuele taal. In het geheel van de opleiding zijn de theoretische vakken een essentieel onderdeel en ondersteunen het ontwerpproces. Dit proces wordt vaak uitgevoerd met nieuwe technieken en communicatievormen zoals digitale media en app’s.

Om in te spelen op het mobiel werken wordt het bezitten van een eigen laptop aangeraden. Tijdens het eerste jaar word je geïnitieerd in zowel grafisch ontwerpen, illustratief ontwerpen als multi-mediaal ontwerpen. In het tweede jaar kies je om dieper in te gaan op één van deze onderdelen van grafisch ontwerp. Tijdens je studieperiode volg je een stage van 6 tot 9 weken bij een ontwerp- of reclamebureau, een illustrator, uitgever of multimedia bedrijf om praktijkervaring op te doen. Onze afgestudeerde studenten zijn o.m. werkzaam als zelfstandig ontwerper, illustrator, multimedia-ontwerper, art-director bij ontwerpbureaus, uitgeverijen en andere bedrijven.

Meer informatie over de afstudeerrichting Grafisch ontwerp:
http://graphicdesigners.be

English