U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Modestudenten starten eigen label op

Twee studenten van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, een onderdeel van AP Hogeschool, lanceren hun eigen schoenenlabel. Met ‘Adult’ willen alumnus Shone Puipia en laatstejaars Raphaële Lenseigne een elegant, speels en tikkeltje excentriek label op de markt brengen.

De Thaise Shone Puipia en Française Raphaële Lenseigne leerden elkaar kennen tijdens hun eerste jaar aan de Antwerpse Modeacademie. Shone behaalde intussen zijn masterdiploma, terwijl Raphaële haar bachelor heeft afgerond en dit jaar haar masterdiploma hoopt te behalen.

Tijdens de voorbije modeshow van de Academie, waarin alle modestudenten hun collectie tonen aan het grote publiek, werden de schoeiselcreaties van beide studenten al warm onthaald. Zo ging Raphaële voor sexy laarsjes waarbij bloemen verwerkt werden in de hoge, transparante hak, terwijl Shone zijn cowboylaarzen tentoon stelde.

Het mag dan ook duidelijk zijn: de omschrijving ‘elegant, speels en een tikkeltje excentriek’ is wel op z’n plaats. En “hoewel we ieder onze eigen stijl hebben, zien we wel raakvlakken”, vertellen de twee in een interview aan Gazet van Antwerpen. “Het label is ontstaan uit onze vriendschap. Toen we ermee startten dachten we: ‘Why not?’. We hebben verschillende culturele achtergronden en dat maakt het nog interessanter.”