U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Dries Van Noten ontvangt Cultuurprijs

Alumnus Mode Dries Van Noten heeft de Cultuurprijs van de provincie Antwerpen in de wacht gesleept. De laureaat werd op 18 oktober gehuldigd in het Bernarduscentrum voor zijn bijdrage aan het culturele leven.
 Van Noten werd door de jury geprezen voor de manier waarop hij aan continue vernieuwing doet en waardeert tevens zijn actuele maatschappelijke relevantie. Dat bleek ook vorig jaar toen de expo Dries Van Noten – Inspirations in het ModeMuseum nog meer dan 90.000 bezoekers trok, en daarmee de best bezochte modetentoonstelling ooit in België is.

Bedrag voor Modeafdeling Academie
De ontwerper schonk het bedrag bij de prijs aan de Modeafdeling van onze Academie met de volgende reactie: “Ik ben zeer vereerd en erkentelijk dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen. Waardering in mijn eigen provincie en stad is uiteraard een fijn gevoel. Ik zou deze erkenning van creativiteit graag willen delen met de nieuwe generatie en daarom zou ik het geld verbonden aan de prijs willen schenken aan de modeafdeling van de Antwerpse Academie om deze jonge creatieve mensen extra te ondersteunen.”
De Cultuurprijs van de provincie Antwerpen werd in 2005 ingesteld. De tweejaarlijkse prijs is bestemd voor een persoon die op uitzonderlijke wijze bijgedragen heeft tot het cultureel gebeuren in de provincie. De laureaten tot hier toe waren: Eric Antonis (2005), Ludo Simons (2007), Jerry Aerts (2009), Adriaan Raemdonck (2011) en Paul Schyvens (2013).

Foto: Koen de Wael