U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Crowdfunding kostuumonderzoek

Kostuumontwerper Frieda Verhees gaf les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en verzamelde duizenden kledingstukken en accessoires uit de 20ste eeuw, ter inspiratie en om haar lessen kostuumgeschiedenis te illustreren. Het historisch kostuumonderzoek Archive Alive van de Koninkijke Academie, dat in de gigantische collectie van Frieda dook, krijgt nu een tweede leven.
Een vervolgtraject, dat werd opgestart samen met Modemuseum Antwerpen, is samen met twee andere Europese projecten geselecteerd door Europeana/Goteo om een crowdfunding te starten. Zo kan een deel van de collectie van Frieda Verhees in de bibliotheek van het MoMu dienen als studiecollectie. Generaties studenten, onderzoekers, scholieren en ontwerpers kunnen haar stukken bekijken, besnuffelen en leren van deze unieke kostuums. 

Om dit project te verwezenlijken zamelt het MoMu geld in via crowdfunding én een hele bijzondere benefietavond. Op 1 juni 2017 organiseert MoMu een feestelijke benefietavond en met uw deelname aan deze avond kunt u dit project steunen. Geniet van een optreden van Eriksson Delcroix, een drankje, bezichtig de tentoonstellingen ‘Margiela, the Hermès years’ en Nicole & Hugo, Swinging Ann Salens’, en bekijk de stukken van Frieda in de MoMu bibliotheek. Of vul uw ticket aan, en kies bijvoorbeeld voor een rondleiding van de curatoren, of een exclusieve tour door de tentoonstelling én de collectie door MoMu directeur Kaat Debo! 

Tickets vanaf 25 euro in het museum of via Goteo: http://goteo.cc/capturingfashiondutch. Meer info over ‘An evening at MoMu’ volgt, houdt u hiervoor www.momu.be in de gaten. Wij zien u heel graag op 1 juni in het museum! 

An evening at MoMu (€ 25) 
An evening at MoMu voor twee (€ 50) 
An evening at MoMu & rondleiding expo door curator MoMu (€ 75) 
An evening at MoMu & rondleiding expo en collectie door directeur MoMu (€ 150)

 RSVP via Facebook
Lees meer over Archive Alive, het onderzoeksproject dat hieraan vooraf ging.