U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Nieuws

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen ontvingen dit jaar 78 onderzoeksvoorstellen. Daarvan werden uiteindelijk 45 projecten goedgekeurd, waarvan 19 aan de Academie, 22 aan het Conservatorium en 4 onderzoeksgroepen van het Conservatorium. Alle projecten starten op 1 januari 2018. Tweejarige onderzoeksprojectenKoninklijk Conservatorium
De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen accepteren nieuwe doctoraatsvoorstellen in 2018. De Academie accepteert onderzoeksvoorstellen in het domein van Juweelontwerp & Edelsmeedkunst waar 1 mandaat wordt opengesteld, aan het Conservatorium worden 3 doctorandi aangeduid met een focus op Kunsteducatie en Dans. De deadline voor het indienen van een voorstel is 1 maart 2018. 
Naar aanleiding van een onderzoeksproject van vier docenten schilderkunst aan de Antwerpse Academie (Bruno Van Dijck, Tina Gillen, Ellen De Meutter, Pat Harris) en één criticus (Jeroen Laureyns) verscheen in het septembernummer van 100% EXPO een extra bijlage rond climate change. Vanaf 15 november loopt een ander resultaat van dit project, de tentoonstelling 'De Opwarming',  in De Lange Zaal. Met bijdragen van o.a. Viktoria Parvanova, Gideon Kiefer, Geert Goiris, Jens Milonton en vele anderen.  
De wijk 2060 bruist van de kapsalons. Voor wie haarextensies wil laten zetten, graag een pruik uitprobeert of een nieuwe haarkleur wenst: ze ontvangen je met open armen in alle talen.Een hoofd vol haar is het artistiek kapsalon, geinspireerd op de wijk 2060, waarin studenten, kunstenaars, bewoners en professionelen uit de buurt elkaar ontmoeten in en rond de Antwerpse Permeke Bibliotheek op donderdag 30 november 2017 vanaf 18u. Iedereen is welkom! 
Greg van Staey, vorig jaar nog masterstudent Schilderkunst aan de Antwerpse Academie, heeft tijdens het Masters Salon Painting 2017 de KoMASK Master Salon Award gewonnen met zijn werk Caught in the dark. Tijdens het Masters Salon tonen 11 Europese Academies werk van 39 studenten die vorig jaar Cum Laude afstudeerden in de Schilderkunst. Zes internationale juryleden kozen het werk van Van Staey als winnaar. Van Staey ontving een geldprijs van 5000 euro uit handen van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.
Feeststemming aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten: Erik Hagoort werd net de 12de (!) Doctor in de kunsten! In zijn onderzoek 'Hernomen ontmoetingen' ging hij de condities van ontmoeten in de kunst na. Hij bundelde zijn bevindingen in een mooi boek "Ik weet niet wat jij gaat zeggen".
Op 19-20-21 oktober strijkt ARTICULATE weer neer op de campussen van de Schools of Arts. Het is een gratis festival rond onderzoek, kunst en alles daartussen. Met concerten, artist talks, expo, food, boekpresentaties, (lecture-) performances en workshops door kunstenaars/onderzoekers.Bekijk de volledige line-up online en vergeet vooral niet te reserveren voor bepaalde sessies! 
Naar aanleiding van een onderzoeksproject van vier docenten schilderkunst aan de Antwerpse Academie (Bruno Van Dijck, Tina Gillen, Ellen De Meutter, Pat Harris) en één criticus (Jeroen Laureyns) verschijnt in het septembernummer van 100% EXPO een extra bijlage.
Artists’ Publications: The Belgian Contribution is het eerste boek dat gewijd is aan publicaties van Belgische kunstenaars en uitgevers, van 1900 tot nu. Het is het resultaat van een onderzoeksproject van Johan Pas, die het boek zal voorstellen bij Maurice Verbaet op vrijdag 15 september.  
Tijdens de opening van Masters2017 gaf Jozefien Van Beek, mede-oprichter en hoofdredacteur van het kunstmagazine Oogst, de motivational speech voor onze jonge masters. Hier kan je deze treffende toespraak nog eens nalezen. 

Pagina's