U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Verloren verhalen: expo Museum Mayer van den Bergh

vrijdag, 11 november, 2016 - 10:00 tot zondag, 8 januari, 2017 - 17:00
Museum Mayer van den Bergh
Lange Gasthuisstraat 19
2000 Antwerpen

In ‘Verloren verhalen’ gaan jonge kunstenaars op zoek naar Fritz Mayer van den Bergh. Zijn prachtige 19de-eeuwse foto’s tonen een glimp van zijn persoonlijkheid. Het is een startpunt voor nieuwe beelden en verhalen over deze vooruitstrevende verzamelaar.

Fotografen Charlotte Lybeer en Els Vanden Meersch treden samen met een vijftiental jonge kunststudenten in dialoog met Fritz Mayer van den Bergh. Over deze kunstliefhebber is niet veel geweten. De verzameling die hij naliet, geeft een idee over zijn passie als collectioneur. Het Museum Mayer van den Bergh bezit ook honderden foto’s uit het familiearchief. Die geven een inkijk in zijn persoonlijke leven. Geïnspireerd en geïntrigeerd door deze oude beelden, tonen de kunstenaars een nieuw beeld van de leefwereld van Fritz Mayer van den Bergh.

Gecureerd door Inge Henneman, met werk van Charlotte Lybeer, Els Vanden Meersch, Lineta Liduma, Aitana Meeus, Eileen Vancraenenbroeck, Oxiea Villamonte,  Elena Aya Bundurakis, Alexey Shlyk, Nanó Wallenius,  Isa Appel, Emma Van Geet,  Zena Van den Block,  Alessio Capone,  Bertrand Cavalier, Marc Bertel, Olivia Karelina en Ellen Sanders.

 

 

Praktisch

Verloren verhalen. Hedendaagse fotografen in dialoog met Fritz Mayer van den Bergh

Van 11 november 2016 t/m 8 januari 2017

Van 10 tot 17 uur

Toegang: € 8 / € 6 / Gratis

Gesloten op maandag, 25 december 2016 en 1 januari 2017

 

‘Verloren verhalen’ is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, School of Arts van de AP Hogeschool, ARIA (Antwerp Research Institute for the Arts) en het Museum Mayer van den Bergh.

Meer info op de website van het museum