U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Boeklancering Mashid Mohadjerin

zondag, 21 mei, 2017 -
14:00 tot 16:00
FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

"We will not be silet, we will not be silent... We will not submit and we will not kneel." (Jalilan Baccar, Tunisian playwright and activist)

Tijdens deze boekvoorstelling bespreekt Mashid Mohadjerin haar recente publicatie ‘Lipstick & Gas Masks’ met kunsthistoricus Johan Pas. Na het gesprek kan je het boek, dat gepubliceerd werd door de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, laten signeren door de kunstenares.

Mashid Mohadjerin studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Haar werk tast de grenzen af tussen artistieke en documentaire fotografie. In haar projecten staat de mens en zijn identiteit centraal, thema’s als migratie, minderheden en sociale ongelijkheid komen hierbij aan bod.

Sinds 2013 werkt Mashid aan een artistiek onderzoeksproject met als thema ‘vrouwen en verzet’ in het Midden-Oosten en Noord Afrika. Haar boek ‘Lipsticks and Gas Masks’ focust op invloedrijke vrouwelijke activisten in Egypte en Tunesië. Het is een beeldend onderzoek naar de complexiteit van de identiteiten van deze vrouwen, en de wijze waarop ze zich verzetten binnen de gepolitiseerde (publieke) ruimte waarin ze zich bewegen. De rol van deze activistes en meer specifiek de rol van hun lichaam in de context van revolutie, verzet en ‘verandering’ wordt bevraagd.

Mashid werkte voor internationale media, waaronder de New York Times en de BBC. In 2009 ontving ze de Word Press Photo Award. Haar bekroonde werk wordt internationaal gepubliceerd en geëxposeerd.

Een gelijknamige expositie loopt van 18 mei tot 22 juni in Pedrami Gallery in Antwerpen.

FOMU Antwerpen

Waalsekaai 47 
Cinemazaal 1
Wanneer: Zondag 21 mei van 14u tot 16u
Prijs: Gratis
Reserveren: Niet nodig, je kan je de dag zelf aanmelden aan de balie

Lees meer over het onderzoeksproject van Mashid Mohadjerin