U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Benefietavond: Capturing Fashion in the 20th Century

donderdag, 1 juni, 2017 -
19:00 tot 23:00
Modemuseum Antwerpen
Nationalestraat 28/1
82
2000 ANTWERPEN

Op 1 juni 2017 organiseert MoMu een feestelijke benefietavond om geld in te zamelen om de unieke verzameling van Frieda Verhees op te nemen. Kostuumontwerper Frieda, die les gaf aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, verzamelde duizenden kledingstukken en accessoires uit de 20ste eeuw, ter inspiratie en om haar lessen kostuumgeschiedenis te illustreren. MoMu wil deze collectie opnemen als studiecollectie, en beschikbaar stellen voor onderzoekers, studenten, scholieren en ontwerpers. Om dit project te verwezenlijken zamelt het MoMu geld in via crowdfunding én een hele bijzondere benefietavond. Met uw deelname aan deze avond kunt u dit project steunen.

Geniet van een optreden van Eriksson Delcroix, een drankje, bezichtig de tentoonstellingen ‘Margiela, the Hermès years’ en Nicole & Hugo, Swinging Ann Salens’, en bekijk de stukken van Frieda in de MoMu bibliotheek. Of vul uw ticket aan, en kies bijvoorbeeld voor een rondleiding van de curatoren, of een exclusieve tour door de tentoonstelling én de collectie door MoMu directeur Kaat Debo! 


Tickets vanaf 25 euro in het museum of via Goteo: http://goteo.cc/capturingfashiondutch. Meer info over ‘An evening at MoMu’ volgt, houdt u hiervoor www.momu.be in de gaten. Wij zien u heel graag op 1 juni in het museum! 

□ An evening at MoMu (€ 25)
□ An evening at MoMu voor twee (€ 50)
□ An evening at MoMu & rondleiding expo door curator MoMu (€ 75) 
□ An evening at MoMu & rondleiding expo en collectie door directeur MoMu (€ 150)

 

RSVP via Facebook

Lees meer over Archive Alive, het onderzoeksproject dat hieraan vooraf ging.