U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

ARTICULATE #2 research days

donderdag, 19 oktober, 2017 - 21:00 tot zaterdag, 21 oktober, 2017 - 16:45
Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
Mutsaardstraat 31
2000 Antwerpen

Voor de tweede keer organiseren het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen 'ARTICULATE research days'. Van 19 tot en met 21 oktober presenteren de beide Schools of Arts van AP Hogeschool een showcase van onderzoeksprojecten in muziek, dans, drama en de beeldende kunsten. 

 

PROGRAMMA

Donderdag 19/10 – vanaf 21:00
Voor de gelegenheid toveren we het statige Tempelgebouw van de Academie om tot een jazzclub met film for the ear, herontdekte nummers van Antwerpse jazzlegende Jack Sels en improvisaties met elektronisch bewerkte sax, gitaar en drums. 
Locatie: Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen 

Vrijdag 20/10 – hele dag

We hebben 2 verschillende thema's waaruit u kunt kiezen:

  1. Ambacht: aan de hand van Richard Sennett's boeken "The Craftsman" & "Together" die verschillende artistieke praktijken inspireerden, delen we gedachten over maken en samenwerken met anderen. Muzikant Eric Thielemans, beeldend kunstenaar Nico Dockx en een groep (internationale) gast-kunstenaars, denkers, kunststudenten en onderzoekers nodigen u uit voor een hele dag 'rond de tafel' gesprekken, lezingen, optredens, interventies, muziek en eten. (in het Engels, reservatie verplicht)
  2. Get inspired: onderzoekers vertellen over hun werk en hun ervaring en dompelen u onder in de nieuwste onderzoeksprojecten binnen drama, dans en de lerarenopleiding

Verder kunt u die dag ook kijken en luisteren naar:

  • het middagconcert nieuwe muziek met Ine Vanoeveren, Carlos Brito-Dias en Kobe Van Cauwenberge
  • de lecture-performance van Lucas Vandervost over alle boeien waaraan een acteur zich vastklampt om niet te verdrinken in de woordenzee van Homeros. 

Locatie:  Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Zaterdag 21/10 – 12:30-15:00
Heerlijke lunch gecombineerd met een artist talk tussen een muzikant, een acteur en een fotografe (reservatie verplicht). 
Aansluitend is er een pianoconcert van Levente Kende en een performance door Neal Leemput
Locatie: Koninklijk Conservatorium AntwerpenMeer informatie en het volledige programma komen binnenkort online:www.articulateresearchdays.be. Hou ook de Facebookpagina van Art&Research in de gaten.