U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Antwerp Academy Art Book Fair

zaterdag, 14 oktober, 2017 -
10:00 tot 18:00
Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
Mutsaardstraat 31
2000 Antwerpen

Vierde Antwerp Academy Art Book Fair met nieuw profiel
PAST < > PRESENT

Op zaterdag 14 oktober opent de vierde editie van de Antwerp Academy Art Book Fair in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Deze beurs is ondertussen een echte must geworden voor de liefhebbers van avant-garde materiaal en kunstenaarsuitgaven, tentoonstellingscatalogi, kunstboeken, kunsttijdschriften en aanverwant drukwerk.

Opnieuw bieden meer dan 70 antiquaren, uitgevers, kunstenaars en kunstorganisaties uit België en het buitenland hun uitzonderlijke uitgaven te koop aan.

Deze vierde editie profileert zich op een nieuwe manier: vanaf nu vormen hedendaagse uitgevers, kunstenaars en kunstenaarsorganisaties letterlijk de ‘kern’ van het parcours (PRESENT). Zij presenteren hun publicaties in de centraal gelegen Wintertuin waar ook performances en interventies plaatsvinden. PRESENT wordt gecureerd door Katrin Kamrau (malenki.net) en Welmer Keesmaat (Tique).

Daarrond weeft zich het netwerk van gespecialiseerde antiquaren (PAST) die hun verleidelijke waren uitstallen in de sfeervolle zalen en gangen van de Academie. PAST is georganiseerd door Hugo Draulans en Stephan Peleman.

De beurs is gratis toegankelijk van 10u tot 18u.

www.aaartbookfair.be

foto: Stephan Peleman