U bent hier

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Bibliotheek

Campusbibliotheek Mutsaard

Artesis Plantijn Hogeschool - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten

Bibliotheekgids 

In de campusbibliotheek Mutsaard kan je gespecialiseerde literatuur vinden in functie van de verschillende studierichtingen binnen de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Een actuele collectie boeken en tijdschriften wordt in een open kastsysteem aangeboden in de leeszaal.

Eindwerken, een historisch fonds van tijdschriften en oude drukken , prenten en archiefdocumenten(St. Lucasarchief en Modern Archief KASKA) zijn ondergebracht in aparte magazijnen en dienen opgevraagd te worden.

De campusbibliotheek is aangesloten bij het bibliotheeknetwerk Anet onder beheer van de Universiteit Antwerpen.

Een groot deel van de oude collectie en alle recente werken kunnen online opgezocht worden via de Anet-AP catalogus: http://anet.be/desktop/ap

Ook diverse databanken en naslagwerken kunnen online geconsulteerd worden zoals Ebsco Academic Search Complete, Elsevier Science Direct, Web of Science en Oxford Art Online. Ga hiervoor naar http://start.ap.be.

Er staan tien pc's ter beschikking van alle bibliotheekgebruikers; er is ook draadloos internet via Eduroam.

De meeste werken zijn voorlopig nog gerangschikt op aanwinstennummer maar er wordt gewerkt aan een opstelling volgens onderwerp.

Uitleen van de meeste boeken is mogelijk na registratie van de identiteitskaart, personeels-of studentenkaart. Voor alle studenten, personeel en afgestudeerden van de AP Hogeschool Antwerpen is de uitleen gratis. Er kunnen tot 10 volumes per keer ontleend worden voor 3 tot maximum 12 weken.

Een boete wordt gevraagd als de uitleentermijn overschreden is.

Het is ook mogelijk om via interbibliothecaire leen boeken en kopieën van tijdschriftartikels uit andere wetenschappelijke bibliotheken aan te vragen mits betaling van 2,5 EU per item.

Geregistreerde AP lezers kunnen van thuis uit hun leengegevens opvragen, zelf boeken verlengen, IBL aanvragen plaatsen en zich attenderen op nieuwe aanwinsten: http://anet.be/desktop/ap

Personeelsleden en studenten uit onderwijsinstellingen binnen de Associatie Antwerpen(zoals UA, KdG) en het DKO(avondschool) kunnen gratis 5 werken per keer ontlenen.

Andere externen dienen zich eerst aan te bieden aan de balie en kunnen dan werken consulteren en mits het betalen van een leengeld boeken ontlenen.

Tijdschriften, leeszaalwerken, scripties en werken uit het historisch fonds worden niet ontleend maar er kan meestal wel uit gefotokopieerd, gescand of gefotografeerd worden.

Archiefstukken en zeer oude drukken kunnen nooit uitgeleend worden(ook niet via IBL) en alleen mits speciale toestemming is geheel of gedeeltelijke fotografische reproductie toegestaan.

Om in te loggen in de computers van de leeszaal moet je een AP account gebruiken. Externen kunnen een gastaccount krijgen.

Heb je zelf aankoopsuggesties voor boeken voor de bibliotheek? Geef ze dan door via deze link.


Openingsuren:

Maandag tot donderdag van 10u tot 17u.
Vrijdag 10u-12u en 13u-16u

Tijdens de schoolvakanties gelden afwijkende openingsuren. Alle wijzigingen in het uurrooster worden vooraf aangekondigd via Blackboard en aan de inkom van de bibliotheek. 

Contact:

Mutsaardstraat 31  
2000 Antwerpen        
T  03/213.71.08
bibliotheek.CMU@ap.be

Voor specifieke vragen en advies kan je altijd terecht bij het bibliotheekteam:
Karine Houthuys (karine.houthuys@ap.be)
Ine Boogmans (ine.boogmans@ap.be)