U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Voorstelling

 

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen leidt een 600-tal studenten op, waarvan ongeveer een kwart afkomstig is uit het buitenland. We bieden opleidingen aan in Dans, Drama en Muziek, aansluitende Specifieke lerarenopleidingen en verschillende vervolgtrajecten. Deze combinatie van opleidingen is uniek in België. Het laat ons toe om diverse en vernieuwende artistieke vormen te beoefenen en samen te werken met verschillende professionele partners.

Ons gebouw is gelegen aan de ring rond Antwerpen. Het werd in de jaren ‘60 ontworpen als conservatorium, met twee grote concert- en theaterzalen rondom een grote binnentuin. De laatste vijftig jaar is dit gebouw geëvolueerd naar een grote internationale kunstcampus waar muziek, theater, dans en architectuur worden gecreëerd, beoefend en bestudeerd.

Onze studenten en docenten tonen hun werk regelmatig aan het publiek in de vorm van voorstellingen en concerten. Het zijn uitgelezen momenten om kennis te maken met ons huis, onze mensen en ons artistiek niveau.

Deze website gidst je doorheen de opleidingen van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. De volgende stap is een bezoek in levende lijve. Je bent meer dan welkom!