U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Video

Bekijk alle video's op onze youtubekanaal.

Bekijk ook de videopagina's van de opleiding Dans en de Specifieke lerarenopleidingen

Common Ground projectweek 2016

De eerste week van februari organiseerde het conservatorium een interdisciplinaire week 'Common Ground'. Het conservatorium speelde hiermee zijn unieke troef uit: drie muziek- en podiumkunstopleidingen op één kunstcampus. Een hele week stond in het teken van de initiatieven van de studenten, alle lessen werden geschorst. Je zag muzikanten in de balletles, instant performances in de gangen, een gigantisch orkest speelde popmuziek, er werd een poëtisch bos gemaakt in de damestoiletten.... Het was een feest!

Onderstaande video werd gemaakt door Fien Leysen, studente Woordkunst.
Meer video's hierover op het youtubekanaal

Percussie-ensemble

2 Minuten uit de repetitie voor 'Song to the moon' van Dvorák voor sopraan en percussie-ensemble o.l.v. Koen Wilmaers. 

Tijdens ‪Klara in deSingel 2016‬ brachten onze studenten naast dit werk ook een programma rond de nog levende componist Nathan Daughtrey. Sopraan Lisa Willems en percussie-ensemble  uitgebreid met harp o.l.v. docent Koen Wilmaers. 

 

Jazz Middelheim

Elk jaar krijgen onze studenten de kans om in het kader van Jazz Middelheim met een internationale muzikant samen te werken. 

Music for life

Speciaal voor Music for Life schreven de studenten Muziek en Woordkunst van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) een nummer dat de titel ‘Let it Glow’ kreeg. De single is te beluisteren op www.letitglow.be. Studenten Stan Callewaert (bas), Fien Desmet (zang), Bruno Ferreira (piano), Vitja Pauwels (gitaar), Casper Van De Velde (drums), Benjamin Verstraete (percussie) leverden de muziek en Fien Leysen (Woordkunst) schreef de lyrics.

 

Ons gebouw

Woordkunststudente Clara De Decker maakte, onder begeleiding van Gitte Van Hoyweghen, deze reportage over ons gebouw. Ze vroeg haar medestudenten naar hun favoriete plekje op de kunstcampus.

 

Kruisbestuiving in de kunst

"Wij hadden tekst en zij hadden muziek. Dan zijn we gewoon gaan proberen eigenlijk." Corinne Heyrman, studente Woordkunst, maakte dit filmpje over wat wij in het conservatorium 'kruisbestuiving' noemen. Want door samen te werken met andere disciplines, ontwikkelen we nieuwe, hedendaagse manieren van communiceren met het publiek.