U bent hier

Muziek

Toelatingsvoorwaarden opleiding Muziek

Toelatingsvoorwaarden Bachelor in de Muziek

Je beschikt over een diploma van het hoger secundair onderwijs of een diploma dat hiermee is gelijkgesteld
Voor Nederlandse kandidaten: een diploma 'VWO' of getuigschrift van 'een met goed gevolg afgelegd propedeutisch examen'. Dus niet HAVO of MAVO of MBO!

+ je slaagt voor de artistieke toelatingsproef.

Reeds credits behaald in het hoger kunstonderwijs?
Na deelname aan de toelatingsproef volg je de procedure zij-instromers.

Geen diploma Secundair Onderwijs?
Jonge beloftevolle musici die nog geen diploma secundair onderwijs hebben ('Jong talent') maar die het eindniveau van het Deeltijds Kunstonderwijs al bereikt hebben, kunnen mits afwijkende toelatingsvoorwaarden ingeschreven worden aan het conservatorium. Terwijl ze de opleiding volgen, blijven sommigen gewoon de dagschool volgen, anderen bereiden zich met de Examencommissie Vlaamse Gemeenschap voor op hun diploma secundair onderwijs. In een gesprek worden de ouders en jonge talenten geïnformeerd over de haalbaarheid van het project.

Procedure afwijkende toelatingsvoorwaarden
Contactpersoon: Birgit Soil

Toelatingsvoorwaarden Master in de Muziek

Je hebt een bachelordiploma hoger kunstonderwijs in een overeenkomstige discipline en je neemt deel aan een oriënterende artistieke toelatingsproef. Afhankelijk van je vooropleiding word je nadien via de procedure zij-instromers rechtstreeks toegelaten tot de master of word je toegelaten mits het volgen van een voorbereidings- of schakelprogramma.

 

Toelatingsvoorwaarden Postgraduaten Muziek

Je hebt een bachelor- of masterdiploma in de Muziek of gelijkwaardig en beschikt over de artistieke eindcompetenties van de master. Voor het Postgraduaat Muziek Kinder- en jeugdkoordirectie volstaat een ander bachelordiploma indien je beschikt over de artistieke competenties voor de directie van kinder- en jeugdkoren. Je neemt voor alle postgraduaten deel aan een oriënterende artistieke toelatingsproef waarbinnen een jury onderzoekt of je de nodige competenties hebt om de opleiding te volgen. Je vindt hier meer informatie over de postgraduaten.