U bent hier

Dans

Toelatingsvoorwaarden Bachelor Dans

Diploma van het hoger secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld (= voor België: A.S.O, K.S.O., T.S.O., B.S.O.+ 7e specialisatiejaar). Voor Nederlandse kandidaten: diploma VWO of Middelbaar beroepsonderwijs (MBO) met kwalificatieniveau 4. Dit diploma is enkel geldig als toelating voor de professionele bacheloropleiding Dans en dus niet voor de academisch gerichte bacheloropleidingen binnen de Schools of Arts. 

+ slagen in de artistieke toelatingsproef (auditie).

Geen diploma Secundair Onderwijs?
Indien je niet in het bezit bent van het vereiste diploma kan je via de procedure van afwijkende toelatingsvoorwaarden mogelijks toch een bacheloropleiding starten. Een grondige motivatie is daarbij echter noodzakelijk. Bovendien wordt verwacht dat je het vereiste diploma (via propedeuse of examencommissie) gedurende je bachelor alsnog behaalt. Meer info over de procedure afwijkende toelatingsvoorwaarde is te vinden op de AUHA website.
Contactpersoon: Birgit Soil

Vrijstellingen
Volgde je reeds een opleiding in het hoger onderwijs? Dan kan je voor de opleidingsonderdelen waarvoor je reeds slaagde een vrijstelling aanvragen. Meer informatie zie procedure vrijstellingen

 Blikopener/Wim Vandekeybus. Fotografie Frederik Beyens