U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Wil je Muziek studeren?

Denk je eraan om hogere studies Muziek aan te vatten? Of zit je al op het conservatorium en wil je extra masterclasses volgen? Je kan kennismaken met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen tijdens

 

 

1. Infoavond en proeflessen

Op woensdag 28 juni kan je in het Conservatorium terecht voor algemene informatie en persoonlijk studieadvies. Deze infoavond is gratis toegankelijk. Voor sommige proeflessen vragen we wel om je tijdig aan te melden. Omdat het academiejaar op 28 juni al is afgerond is er geen bijzonder aanbod van concerten en voorstellingen op deze infoavond. Kijk in de kalender voor een overzicht van masterproeven, openbare examens, toonmomenten en concerten.

Locatie: Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Kunstsite deSingel, Desguinlei 25, Antwerpen 
Meer informatie en proeflessen
Naar het event op facebook

2. Muziekstage tijdens de zomervakantie 15 > 20.08.2017

Tijdens de muziekstage of masterclass kan je kennis maken met de instrumentdocenten van het Antwerps Conservatorium. De stage gaat door in de zomervakantie van woensdag 16 t/m zondag 20 augustus 2017. De lessen worden gegeven door docenten van het Antwerps conservatorium, dagelijks tussen 9.30 en 18.00 uur. De stages worden afgesloten met een toonmoment op de laatste dag om 16 uur.

Beide stages richten zich zowel tot leerlingen niveau hogere graad DKO / kunsthumaniora, voornamelijk bedoeld als voorbereiding op de toelatingsproeven van het conservatorium, als tot gevorderde studenten (masterclasses niveau conservatorium). Deelnemers bereiden minimaal 2 substantiële stukken voor.

Voor het niveau hogere graad DKO/ kunsthumaniora kan de deelnemer kiezen uit volgend aanbod:  
• Instrument/zang (1 uur per dag individueel van de docent naar keuze)
• 4 x 1 ½ uur initiatie algemene muziekleer (AMV)
• eventueel ook kamermuziek

Voor het niveau conservatorium is er eveneens 1 uur per dag individuele instrumentles bij de docent naar keuze + eventueel kamermuziek. De deelnemers die inschrijven voor instrument/zang of kamermuziek hebben recht op het gebruik van een studielokaal met piano.
Lees meer en schrijf in

Alice Van Biesen volgde een intensieve muziekstage bij componist en docent Alain Craens aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen tijdens de Paasvakantie. Ze kreeg feedback op haar composities, leerde tal van nieuwe zaken en maakte kennis met het Conservatorium, de cursussen en het gebouw.
Is een muziekstage ook iets voor jou? Schrijf je dan hier in.
Je kan een stage volgen voor accordeon, compositie en schriftuur, contrabas, fluit, gitaar, hobo, klarinet, piano, saxofoon, viool of zang.

3. Openbare instrumentexamens, masterproeven, voorstellingen en concerten...

naar de kalender