U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Summer School Mantle of the Expert

Drama als leermiddel in het lager onderwijs

Op maandag 7 augustus organiseren het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) en deSingel Internationale Kunstencampus een Summer School van één dag voor leerkrachten lager onderwijs en professionele bachelorstudenten lager onderwijs. Maximum 20 deelnemers gaan actief aan de slag met hoe je drama als leermiddel kunt aanwenden in de klas.

Op algemene vraag: een gebalde introductie

Verschillende leerkrachten vroegen of zij voor 1 dag konden deelnemen aan de Summer School. Vandaar deze formule waarin de deelnemers in een ingekort traject kennis kunnen maken met Mantle of the Expert (MoE), een methodiek die drama en onderzoek gebruikt om imaginaire contexten te creëren in functie van geïntegreerd leren. Bij deze aanpak werken leerkrachten samen met hun leerlingen om fictieve settings te creëren die gebruikt worden om kennis, vaardigheden en inzichten te ontwikkelen in verschillende leergebieden. Het doel is om het bestuderen van het curriculum aantrekkelijk en zinvol te maken en om de klasgroep in het centrum van het leerproces te plaatsen.

Geen ervaring met drama vereist

De voertaal van deze Summer Course is Engels en vereist geen ervaring met drama. Luke Abbott en Tim Taylor, dé ambassadeurs van MoE in het Verenigd Koninkrijk, voorzien een boeiend programma waarin ruimte is om te leren, te exploreren en te reflecteren.

Praktisch

Aantal deelnemers: maximum 20
Voertaal: Engels (basiskennis)
Docenten: Luke Abbott (UK)
Inschrijvingsgeld: 45 euro
Inbegrepen: 1 day course met lunch (soep & belegd broodje) + koffie, thee & water tijdens pauzes
Datum: 7 augustus 2017 van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u
Locatie: deSingel Internationale Kunstencampus, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Schrijf je hier in. (deadline voor inschrijven: 1 augustus 2017)
Contactpersoon: bob.selderslaghs@ap.be

De Summer school op facebook

Meer informatie?

De Summer School MoE kadert in het onderzoek ‘MoE – de artistieke meerwaarde van drama als leermiddel in het lager onderwijs’ dat Bob Selderslaghs voert aan het Koninklijk Conservatorium en dat o.m. gericht is op het versterken van de muzische vorming in het lager onderwijs. Meer info over het programma van de Summer School en over de methodiek, de gastdocenten & het onderzoek vind je via
www.mantleoftheexpert.be