U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Sidi Larbi is Maestro 2013

Elk jaar kent de Stichting Conservatorium Antwerpen de titel toe van “Maestro Honoris Causa”. Dit jaar viel deze onderscheiding te beurt aan danser-choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Met danser en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, geboren en getogen in Antwerpen en zoon van een Marokkaanse vader en een Belgische moeder, bekroont de Stichting Conservatorium Antwerpen veruit de jongste laureaat sinds de eerste Maestro titel in 1999 werd uitgereikt aan Toots Thielemans. 1999 was ook het jaar waarin Sidi Larbi Cherkaoui debuteerde als choreograaf.

Bij deze gelegenheid werd de productie 'VENN' opgevoerd. Daarin dansen studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen fragmenten uit het rijke oeuvre van Cherkaoui. De voorstelling werd in 2012 samengesteld door opleidingshoofd Dans, Iris Bouche. Op 29 november 2013 werd de voorstelling nog een keer hernomen in deSingel voor een ruimer publiek.

Cherkaoui speelde samen met zijn ensemble Eastman, dat hij in 2010 oprichtte, een inspirerende en richtinggevende rol in het uittekenen van de krachtlijnen van de dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

De onderscheiding werd uitgereikt door de voorzitter van de Stichting, gouverneur Cathy Berx, aan de laureaat tijdens een Gala-avond op donderdag 28 november in deSingel in Antwerpen.

Foto: Koen Broos

Meer informatie over de Stichting Conservatorium Antwerpen vind je hier.