U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Kine in huis

Wist je dat: het Koninklijk Conservatorium Antwerpen jarenlang expertise heeft in de medische begeleiding van studenten Dans en Muziek? Dat professioneel dansen uitdagingen stelt aan het lichaam van de danser zal je niet verbazen. Maar ook muzikanten hebben vaker dan je denkt af te rekenen met overbelastingsletsels. Die komen altijd ongelegen en in drukke periodes zoals vlak voor of tijdens examens, concerten of voorstellingen. Daarom is het erg belangrijk dat onze studenten leren hoe ze moeten omgaan met de fysieke belasting van hun lichaam.

Een onderzoek naar 'preventie en behandeling van overbelastingsletsels' bij onze dans- en muziekstudenten leidde tot de aanpassing van onze opleidingsprogramma's, sensibilisering, de verstrekking van advies en een gespecialiseerde begeleiding van studenten.

Een gewaarschuwd student is er dus twee waard. Loopt het toch een keer mis? Dankzij onze kinepraktijk in huis is de redding steeds nabij. Je kan er zelfs op je sokken naartoe. Bovendien word je tijdens je hele studietijd gevolgd.

Lees hier meer over preventie en behandeling van klachten bij kunstenaars