U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Gerard Mortier postuum Maestro Honoris

Elk jaar wordt de titel van 'Maestro Honoris Causa' toegekend aan een spraakmakende persoonlijkheid uit de wereld der podiumkunsten. Dit jaar zal hij postuum toegekend worden aan de in maart overleden Gerard Mortier.

Dit werd bevestig door de Raad van Bestuur van de Stichting Conservatorium Antwerpen. Het galaconcert van de Stichting op woensdag 12 november 2014 wordt meteen een hommage aan de overleden operagrootmeester.

Elk jaar wordt door de titel van “Maestro Honoris Causa” toegekend aan een persoonlijkheid uit de wereld van de podiumkunsten. In de lijst van de voorgaande laureaten vinden we figuren als Toots Thielemans, Philippe Herreweghe, Dora Van der Groen of nog, vorig jaar, choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

In 2014 zou deze titel worden toegekend aan operavernieuwer Gerard Mortier. De contacten van de Stichting Conservatorium Antwerpen daaromtrent met Gerard Mortier gaan geruime tijd terug. In juli 2013 werd uiteindelijk de datum voor de uitreiking, voorzien in november 2014, door de laureaat bevestigd.
Na overleg en in akkoord met de familie en de naaste omgeving van Gerard Mortier werd beslist de titel van Maestro Honoris Causa toch postuum toe te kennen en het galaconcert van 12 november aan hem op te dragen.