U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Four Aces Guitar Quartet gooit hoge ogen

Four Aces Guitar Quartet heeft de internationale kamermuziekcompetitie Poala Ruminelli 2017 gewonnen. In de concertfinale, die via livestream te volgen was, maakte Vlaanderens hipste gitaarkwartet indruk met strak samenspel, eigen arrangementen en nieuw gitaarrepertoire.

Voor hun jongste cd (For Aces, uit op het label Antartica) liet het gitaarkwartet 8 componisten nieuw werk componeren. Die aanpak werpt blijkbaar zijn vruchten af. “De waardering van de jury doet ons plezier”, zegt Stein Verrelst. “We zijn trots dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan het gitaarrepertoire.”

De kamermuziekcompetitie in Ossola is een onderdeel van het Ossola Guitar Festival. Dat loopt van 13 juli tot 6 augustus. In 2017 was het festival aan zijn 21ste editie toe. Naast een competitie voor kamermuziekensembles met gitaar is er ook een competitie voor gitaar. Vorig seizoen bracht het kwartet bij het label 'Antarctica' hun 3de cd op de markt. 'For Aces' bevat enkel en alleen nieuwe composities geschreven voor hen door componisten wereldwijd. In mei 2018 staan nieuwe opnames gepland voor een volgend album. Maar eerst staat een bezoek aan de VS op de agenda waar ze zullen onder andere spelen op het 'Mid American Guitar Ensemble Festival' in Chicago en een concert in Washington. In 2019 gaan ze opnieuw op tournee door China en mogelijk ook door Japan. Dit jaar kan je hen nog zien op het 'Antwerpen Gitaarfestival'. 

Met Menno Buggenhout, Inti De Maet, Bart Venken, Stein Verrelst
#alumniconservatoriumantwerpen

Lees meer nieuws