U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Conservatorium onderscheidt Luc Perceval

Elk jaar, en dit sedert 1999, kent de Stichting Conservatorium Antwerpen de titel toe van “Maestro Honoris Causa”. Dit jaar valt deze onderscheiding te beurt aan regisseur en theaterpedagoog Luk Perceval.

 

Vorig jaar kreeg Luk Perceval een Gouden Masker voor Beste Buitenlandse Voorstelling in het prestigieuze Bolshoi Theater in Moskou, de belangrijkste Russische theateronderscheiding. Op 17 november neemt hij de titel Maestro Honoris Causa van de Stichting Conservatorium Antwerpen in ontvangst. 

Perceval: “Toch betekent die titel van Maestro Honoris Causa meer voor mij. Hij is persoonlijker.” 

Voor de 17de maal bekroont de Stichting Conservatorium Antwerpen een belangrijke persoonlijkheid uit de wereld van de podiumkunsten met de titel van “Maestro Honoris Causa” van het Conservatorium Antwerpen. Na de betreurde Dora Van der Groen in 2010, valt de eer te beurt aan haar student Luk Perceval als tweede Maestro in het domein van de opleiding drama (acteren, woordkunst en kleinkunst) van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Zoals gebruikelijk wordt de titel uitgereikt tijdens het jaarlijkse Gala van de Stichting Conservatorium dat doorgaat op dinsdag 17 november in de Blauwe Zaal van deSingel te 20u.

Met muzikale optredens, fragmenten uit het oeuvre van Luk Perceval en nog veel meer brengen Jan Decleir, Tom Lanoye, Wim Opbrouck, Warre Borgmans, Jorgen Cassier, Stany Crets, Katelijne Damen, Gilda De Bal, Sara De Roo, Vic De Wachter, Els Dottermans, Jeroen Perceval, Stefan Perceval, Tine Reymer, Peter Van Den Begin, Lucas Van den Eynde, Jan Van Looy, Koen van Kaam, Ariane Van Vliet, Frank Vercruyssen en studenten conservatorium hulde aan de nieuwe Maestro. 

De Stichting Conservatorium Antwerpen werd in 1999 opgericht door de directie van het Conservatorium samen met de Antwerpse economische, politieke, academische en culturele gemeenschap. De Stichting, onder het voorzitterschap van gouverneur Cathy Berx, wil door mecenaat de uitbouw van het Conservatorium mogelijk maken en de uitstraling ervan versterken. Zij stelt middelen ter beschikking voor masterclasses, beurzen en instrumenten en kent tijdens het jaarlijkse Gala de titel toe van “Maestro Honoris Causa”. 

LEES HIER een interview met Luk Perceval door Isabel Voets voor het tijdschrift Cour Jardin

Lijst Maestro Honoris Causa van 1999 tot 2015