U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Conservatorium host EPARM congres

Onder de noemer “Staging Research: from the laboratory to the stage and back again" host het Conservatorium van 20 tot en met 22 april de internationale EPARM conferentie. EPARM staat voor European Platform for Artistic Research in Music en brengt voor haar 5de biënnale meer dan 100 muziekonderzoekers samen op kunstcampus deSingel.

Na edities in Belgrado, Rome, Lyon en Graz strijkt het unieke researchcongres neer in Antwerpen. Muziekonderzoekers, docenten en uitvoerende kunstenaars nemen er deel aan een driedaagse verkenning van de banden tussen artistiek onderzoek en professionele muziekproductie. Met andere woorden, hoe presenteer je onderzoek op een podium en welke invloed heeft het werk in het “laboratorium” op het werk dat op de planken komt?

Naast keynote speeches door onder andere Harvard docente en componiste Chaya Czernowin, dramaturg Luc Joosten en componist Wim Henderickx, zijn er optredens gelinkt aan onderzoeksprojecten, de avant-première van de multimediale voorstelling REVELATIONS, presentaties, lezingen en uitwisselingsmomenten. De conferentie is een organisatie van het Koninklijk Conservatorium samen met AEC (Association Européenne des Conservatoires, Académies de Musique et Musikhochschulen).

Het European Platform for Artistic Research in Music (EPARM) is een van de invloedrijkste en meest actieve internationale netwerkorganisaties voor artistiek onderzoek in muziek. Sinds 2011 organiseert EPARM een congres dat muziekonderzoekers uit de hele wereld samenbrengt tijdens lezingen, presentaties, performances en debatten.