U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Nieuws

Een interview met violiste alumna Svenja Van Driessche (studente van Tatiana Samouil) in Het Laatste Nieuws op woensdag 11 oktober 2017 door Sven Ponsaerts:
Elena Peeters correspondeert sinds een jaar met twee terdoodveroordeelden en één levensgestrafte man in Texas en California. Vijf dagen geleden vertrok ze om deze mannen te bezoeken. Binnen vijf dagen ontmoet ze haar eerste correspondent. Ze praat met hem, de andere twee mannen, hun familieleden en een advocaat wiens hele carrière draaide rond de doodstraf over het oog om oog, tand om tand-principe, over haat die bestreden wordt met haat. Ook met de plaatselijke bevolking in Texas, New Mexico, Arizona en California bij wie ze de nachten zal doorbrengen, gaat ze het gesprek aan. 
Hoofd- en bijrollen, debuut- en verzamelalbums, finaleplaats, beginnersgeluk en carrièreprijs ... hier leest u wie recent applaus kreeg en waarom.Alumna piano Tianhong Yang won de 35ste Charlier Piano Competition in Charleroi. Onze studente harp Stien De Neef behaalde een 2de prijs in de Internationale Marcel Tournier wedstrijd te Cosenza (Italië) met de werken Vers la source dans le bois van Marcel Tournier, Valse van Joseph Jongen en Lizards van Paul Patterson. 
Alle studenten aan het conservatorium, ongeacht hun opleiding, de best mogelijke piano’s ter beschikking stellen, is de ambitie van het project Save the Piano. 87 piano’s, 46 buffetpiano’s en 41 vleugelpiano’s, ofwel vervangen ofwel restaureren is de opdracht die we op 5 jaar willen verwezenlijken. Het benodigde budget ramen we op 600.000 euro. In 2016 en 2017 konden we 286.039 euro investeren dankzij de inspanningen van de AP Hogeschool, de Vrienden Conservatorium, de Stichting Conservatorium en ... uw giften.
Wim Hendrickx, compositiedocent, en Lies Colman, coördinator specifieke lerarenopleiding muziek, stellen op de eerste internationale conferentie over muziek voor en door kinderen het project Iedereen Componist voor. Ze doen dit samen met deSingel, partner in het project. Door het voorstellen van deze inspirerenden muziekwedstrijd voor kinderen willen ze de kennis en ervaring delen met anderen.
Piano docente Eliane Rodrigues brengt haar nieuwe cd Notturno uit op 13 oktober. Ze werpt hierin een fris licht op de noctures en ballades van Chopin. Teksten van Jantien Brys begeleiden elk stuk met een verhaal zonder de aard van de nocturne te verliezen. Opgenomen in Sacilie, in Fazioli Pianoforti Concert Hall. Het album is ook beschikbaar via Amazon, MP3, iTunes, ArkivMusic, Naxos Direct en Spotify.
Eind oktober brengt alumna zang Naomi Beeldens haar afstudeervoorstelling La Voix Humaine i.s.m. Muziektheater Transparant op het Beijing Music Festival.Sopraan Naomi Beeldens brengt een schitterende eigen interpretatie van dit intrigerende meesterwerk van de Franse componist Francis Poulenc (1899-1963) naar een tekst van Jean Cocteau (1889-1963).
Verschillende projecten van onze studenten en alumni Kleinkunst vinden een grote weerklank bij het publiek. 
Toneelhuis en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen delen voortaan een nieuwe werk- en presentatieplek voor jong, hedendaags theater in Antwerpen: het voormalige Raamtheater op ‘t Zuid in de De Vrièrestraat. De theaterzaal wordt een verbindingsplek tussen opleiding en praktijk. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de AP Hogeschool, die het hele complex aan de de Vrièrestraat en de Schilderstraat onder haar hoede heeft en een deel ervan nu ter beschikking stelt voor de podiumkunsten. 
Van 11 tot en met 29 september 2017 wordt er voor de tweede keer op de afdeling acteren van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen het zogenaamde Lesfestival gehouden. Het Lesfestival is een initiatief van Dries Douibi en Willem de Wolf, in nauwe samenwerking met Clara van den Broek en Sara De Roo. Dries Douibi is beeldend kunstenaar, dramaturg, curator van het Bâtard-festival en programmeur bij de Beursschouwburg in Brussel. Willem de Wolf is maker en speler bij Cie. De KOE en tevens lid van de artistieke adviesraad van de afstudeerrichting acteren van het Conservatorium.

Pagina's