U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Nieuws

Drama als leermiddel in het lager onderwijs Van 7 t.e.m.10 augustus organiseren het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) en deSingel Internationale Kunstencampus een vierdaagse Summer School voor leerkrachten lager onderwijs en professionele bachelorstudenten lager onderwijs. Maximum 40 deelnemers gaan in 2 groepen actief aan de slag met hoe je drama als leermiddel kunt aanwenden in de klas.
Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is voor zijn communicatie-team op zoek naar een stafmedewerker communicatie (100%) voor onmiddellijke indiensttreding.Lees meer in het vacaturebericht of download het hier.
Denk je eraan om hogere studies Muziek aan te vatten? Of zit je al op het conservatorium en wil je extra masterclasses volgen? Je kan kennismaken met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen tijdens  
Jan Schacher is de zesde Doctor in de kunsten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen! Hij verdedigde met verve zijn doctoraatsonderzoek getiteld 'Sound Presence / Performing with Bodies and Technology'. In dit artistieke onderzoeksproject richtte Jan zich op zijn beoefening van elektronische muziek performance met bewegings- en gebaargerichte geluidsacties, maar ook op open en verkennende uitvoeringsvormen die de interactie tussen dans en muziek benadrukken en ook het luisteren naar open ruimtes. 
Onder de noemer “Staging Research: from the laboratory to the stage and back again" host het Conservatorium van 20 tot en met 22 april de internationale EPARM conferentie. EPARM staat voor European Platform for Artistic Research in Music en brengt voor haar 5de biënnale meer dan 100 muziekonderzoekers samen op kunstcampus deSingel.
Vanaf academiejaar 2017-2018 biedt het Koninklijk Conservatorium Antwerpen de mogelijkheid om een Engelstalig masterdiploma muziek te behalen.Deze Engelstalige Master wordt enkel ingericht voor de afstudeerrichtingen Instrument/zang, Jazz en lichte muziek, Compositie en Directie.De afstudeerrichting Muziekpedagogie en de optie muziekeducatie kunnen alleen in het Nederlandstalige traject gevolgd worden en hebben een Nederlandstalig diploma als finaliteit.
Hoofd- en bijrollen, debuut- en verzamelalbums, finaleplaats, beginnersgeluk en carrièreprijs ... hier leest u wie recent applaus kreeg en waarom.Jens Verboven, student trompet uit de klas van Simon Van Hoecke werd geselecteerd voor de wedstrijd "Lions Clubs International". Dit jaar is die voorbehouden voor trompettisten jonger dan 23 jaar uit Europa, Israël en Turkije. De finale ervan zal plaatshebben te Montreux van 28 tot 30 september.
Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen heeft Korneel Bernolet aangesteld als hoofdvakdocent Klavecimbel. Hij volgt in de voetstappen van Kenneth Gilbert, Jost van Immerseel en Ewald Demeyere. Hij zal lesgeven o.m. op de instrumentcollectie in het Museum Vleeshuis met de bekende Dulcken klavecimbel uit 1747. Lees meer over Korneel Bernolet.
Neem een kijkje naar de trailer van 'Grensgeval', een performance van Guy Cassiers en Maud Le Pladec met onze bachelors Dans. De performance is een reactie op het vluchtelingenvraagstuk en baseerd zich op een stuk van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek. De première is op 4 mei in Toneelhuis.
Wie houdt van koortsachtige spanning en kamermuziek kan begin mei zijn hart ophalen. De studenten Muziek leggen hun examens af tijdens dit kamermuziekfestival. Neem uw (gratis) zitje naast of achter de examenjury en geniet van een prachtig concert. Interessante context bij wat gespeeld wordt krijgt u op aangename wijze toegediend door studenten Woordkunst. Het gedetailleerde programma vindt u hier.

Pagina's