U bent hier

Drama

Kleinkunst

De noodzaak om zelf te creëren én uit te voeren

De noodzaak om zelf te creëren en uit te voeren staat centraal en wordt in alle facetten ontwikkeld door middel van taal, muziek, beweging en mogelijke mengvormen. Door praktisch onderzoek van bestaand materiaal word je je bewust van mogelijke structuren en technieken. Je zou hierdoor geprikkeld moeten worden om je eigen verhaal te vertellen en hiervoor de gepaste theatrale vorm te vinden en over te brengen op een podium. Je wordt zoveel mogelijk individueel begeleid om je keuzes publiek op overdracht te toetsen.

De begeleiders zijn artiesten uit verschillende disciplines (theater, muziek, schrijven) die je via opdrachten moeten inspireren en inzicht geven in het structureren en vormgeven. Een vaste kern van docenten brengt je de nodige technieken bij die je een waaier aan expressiemogelijkheden bieden.

Het wereldbeeld, de persoonlijke visie en culturele bagage worden gevoed door theoretische vorming zoals filosofie, culturele stromingen, actualiteit, regelgeving en podiumkunsttheorie.

Jouw profiel: je toont een vermoeden van talent en voelt de noodzaak om zelf te creëren en uit te voeren, door middel van taal, muziek, beweging en mogelijke mengvormen.

Kijk in de kalender voor een voorstelling of concert van de afstudeerrichting Kleinkunst.

Kleinkunst - Open campusdag _ Frederik Beyens