U bent hier

Muziek

Jong Conservatorium

Ben je een toptalent op je instrument (jazz of klassiek)? Wil je bovenop de lessen in je Academie of Kunsthumaniora een grondige opleiding ter voorbereiding van het conservatorium? 

Dan is Jong Conservatorium echt iets voor jou!

 Jong Conservatorium/ Frederik Beyens


Samen met déKunsthumaniora Antwerpen en enkele academies voor Muziek, Woord en Dans worden de krachten gebundeld om toptalent tussen de 15 en 18 jaar vanaf oktober 2017 samen te brengen in het uitdagend voorbereidingsprogramma Jong Conservatorium.  

Gratis aanbod

  • Je musiceert wekelijks samen met andere toptalenten en volgt op woensdag tussen 16u en 20u lessen kamermuziek, ensemble en voortgezette muziektheorie.
  • Je geniet regelmatig van actieve masterclasses instrument/zang door docenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, gastprofessoren, specialisten uit het Kunstonderwijs en van lecture recitals en workshops door internationale experts.

Fase 1

Bezorg ons ten laatste op 18 augustus 2017 je portfolio met cv. Daarin toon je aan welk repertoire je beheerst, welke concerten je reeds speelde en aan welke wedstrijden je eventueel deelnam. Indien mogelijk voeg je een audio-opname toe en een aanbevelingsbrief van je instrumentleraar van de academie.
De jury (met afgevaardigden uit jouw academie) maakt op basis van de portfolio’s een eerste selectie. 

Fase 2 

Daarna krijg je van het Conservatorium bericht:

  • je mag toetreden tot Jong Conservatorium zonder auditie.  Dit is voor leerlingen met een topcultuurstatuut en voor leerlingen die bij hun portfolio aantonen dat ze een finaleplaats behaalden in een belangrijke muziekwedstrijd vb. Belfius, Cantabile, Steinway, Gretry, Breughel, VLAMO nationale finale …
  • je mag deelnemen aan de auditie in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 

Adres

Stuur je portfolio naar

conservatorium@ap.be

of naar Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Jong Conservatorium 

tav. Alain Craens
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Op dit adres gaan ook de lessen door.

Nog vragen?

Stel ze via conservatorium@ap.be
of bel onze medewerker op 03 244 18 01

Concerten 

op 28 oktober 2015 bracht de eerste lichting van Jong Conservatorium een recital in de prachtige Witte zaal. De studenten speelden waar ze deze eerste weken aan gewerkt hebben.