U bent hier

Muziek

Instrument / zang

De opleiding

“Kunst overleeft niet als die in traditie gevangen zit. Door samen te werken met andere disciplines, ontwikkelen we nieuwe, hedendaagse manieren van communiceren met het publiek. ””

Vakmanschap wordt in de opleiding Muziek verzoend met kritische reflectie, een brede kijk op het werkveld en een aanzet tot ondernemerschap. Interdisciplinaire projecten maken, begeleid een eigen artistiek project vormgeven en ook aspecten van communicatie, promotie en publiekswerking komen aan bod. De kunstcampus biedt unieke mogelijkheden om samen te werken met acteurs, dansers en andere kunstenaars. Het is een internationale voedingsbodem waarop de hedendaagse rol van muziek en van kunst wordt geëxploreerd en waarop je bouwt aan een professioneel netwerk.

De afstudeerrichting Instrument-Zang biedt een doorgedreven individuele training en confronteert je met een diversiteit aan stijlen en genres, interdisciplinariteit en historische of hedendaagse uitvoeringspraktijk. Je leert methodieken aan die een maximale slaagkans creëren bij audities. Daarnaast krijg je talloze kansen om podiumervaring op te doen in solowerk, kamermuziek, ensembles of orkestproducties en dit zowel in onze eigen moderne concertzalen –professioneel omkaderd– als op de grote concertpodia tijdens coproducties en stages in orkesten, koren, ensembles en opera- en theatergezelschappen*.

De docenten

IN het Koninklijk Conservatorium Antwerpen begint je carrière tijdens je studies. We zetten daarvoor een bataljon vakbekwame docenten in. Ervaren podiumbeesten wiens klinkende namen garant staan voor de kwaliteit die ze te bieden hebben. Zoals bijvoorbeeld Koen Kessels, artistiek leider van HERMESensemble en Inspiratum en lid van de Artistieke directie van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, die in 2015 muziekdirecteur van The Royal Ballet in Londen werd. Hij is een belangrijke schakel die het Conservatorium van Antwerpen met de internationale kunstwereld verbindt.

Maar ook de jonge generatie is present. Allemaal hebben ze een sterke band met het internationale werkveld, bezetten ze sleutelposities in dansensembles, theatergezelschappen, jazzformaties of orkesten met faam. Deze specialisten nemen jouw talent onder de loep. Samen met hen ontwikkel je je artistieke identiteit.

Meer weten? Een overzicht van de docenten vind je hier

De studenten

Het conservatorium vormt je tot een bewust en kritisch musicus die aan de slag kan als instrumentalist, zanger, leraar, componist en dirigent. Of een combinatie die bij jou past.

Kennismaken?

Er zijn diverse mogelijkheden om kennis te maken met de opleiding Muziek
Klik hier

Video's

Bekijk onze afspeellijst hier