U bent hier

Dans

Inschrijven - praktisch

Data artistieke toelatingsproeven 

1ste auditie: vrijdag 16 maart 2018 + zaterdag 17 maart 2018 + zondag 18 maart 2018 (SESSIE VOLZET)

2de auditie: vrijdag 20 april 2018 + zaterdag 21 april 2018 + zondag 22 april 2018 (SESSIE VOLZET)

Wil je je inschrijven voor de toelatingsproef Dans? Volg dan dit stappenplan.

1. Registreer je voor de auditie.

Registreren voor de toelatingsproeven voor het academiejaar 2018-2019 gaat niet meer, beide sessies zijn volzet. Je kan je wel nog inschrjiven op de wachtlijst, dat doe je hier.

2. Betaal online de administratieve kost.

Om zeker te zijn van je registratie, betaal je online en binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro.
Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

3. Vragenlijst

Vul de volledige vragenlijst in ten laatste 10 dagen voor de toelatingsproef. Vermeld zeker of je reeds een andere opleiding volgde en/ of vrijstellingen wil aanvragen.

4. Bereid je voor op de auditie.

Creëer een eigen choreografie van max. 2 minuten, stijl en muziek naar keuze.

4. De dag van de auditie

Kandidaten melden zich aan het onthaal van het Conservatorium tussen 8u30 en 09u30 (het onthaal bevindt zich bovenaan de trap aan de hoofdingang).

De auditie omvat enkele lessen in hedendaagse dans, ballet, improvisatie, compositie en repertoire verspreid over verschillende dagen. Selectie gebeurt op verschillende momenten doorheen de proef. Na elke tussentijdse evaluatie wordt bekend gemaakt wie geselecteerd is om deel te nemen aan het vervolg. Van de kandidaten die de laatste ronde bereiken worden er solo's getoond en wordt een interview afgenomen. Tot slot vindt er ook een fysieke test plaats bij de kinesist.

Studenten worden geselecteerd op hun individuele mogelijkheden als dansers. De dansopleiding kijkt naar het vermogen om een bewegingstaal te begrijpen en die tot leven te wekken op een persoonlijke manier. Ook improvisatie- en creatievaardigheden worden getoetst. We willen je passie voor dans, je creativiteit en persoonlijkheid en je motivatie zien. Fysiek zijn we geïnteresseerd in verbinding, coördinatie, ruimtelijk bewustzijn, interpretatie van kennis, muzikaliteit, expressie en diverse bewegingkwaliteiten.

Zie ook algemene toelatingsvoorwaarden Bachelor Dans 


6. Bevestiging resultaat en engagement tot inschrijving

De bevestiging van het resultaat van de artistieke toelatingsproef wordt binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.
Studenten die geslaagd zijn in de artistieke toelatingsproef bevestigen hun engagement om de opleiding te volgen. Stuur hiervoor een mailtje naar conservatorium@ap.be

Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden + slaagt voor de toelatingsproef, kan je je definitief inschrijven. Je vindt hier een overzicht van de documenten die we verwachten om je inschrijving te finaliseren, studiegelden, procedure aanvraag vrijstellingen,...

Alle studenten DANS zijn beschikbaar vanaf maanag 10 september 2018.