U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Inclusive Dance Event

dinsdag, 23 mei, 2017 -
09:00 tot 17:30
Factorium
Koningsplein 11A
5038 Tilburg, Nederland

Praktische informatie & registratie
Eten en drinken inbegrepen.
GRATIS, RSVP hier
Voertaal: Engels.

Kom naar het Inclusive Dance Event over de toekomst van danscarrières en dansonderwijs op 23 mei. Georganiseerd door Fontys Dansacademie met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als partner in het kader van van het internationale Erasmus+ project. Dit evenement markeert het slot van het project en de opmaat naar verdere ontwikkelingen, inclusief de lancering van de community inclusivedance.eu.

Deze interactieve dag is bedoeld voor docenten, studenten, werkveld partners en professionals binnen en buiten de kunsten, die geïnteresseerd zijn in het opzoeken en overschrijden van de grenzen van de dans en bewegingspraktijk. 

Programma Inclusive Dance Event
Ontdek verschillende inclusieve perspectieven en toepassingen op dans en haar toekomst. Het interactieve evenement biedt lezingen en rondetafelgesprekken met onder andere dramaturg Guy Cools en dans entrepreneur Andrew Greenwood. Er zijn bewegingsworkshops in somatische praktijken, het werken met (publieke) ruimte en inclusie dans. In het onderdeel Dream Café wordt samengewerkt aan toekomstperspectieven. Deel jouw verhaal en vragen over de mogelijkheden van dans, in relatie tot jouw praktijk, en ontmoet andere deelnemers. Uiteraard is er ook tijd voor reflectie, ontspanning, eten en drinken. 

Over het project Inclusive: The transferable skills of the dance artist
Het project is gestart vanuit de wens om bij te dragen aan nieuwe perspectieven en praktijken van dans in diverse contexten binnen en buiten de kunst. De internationale samenwerking wordt gedragen door Fontys Dansacademie, Artesis Royal Conservatoire Antwerpen, Duncan Centre Praag, Dans Brabant / Tilburg Dansstad, Demos Antwerp en Parkinson Help vz.

Het projectonderzoek is gebaseerd op de thema's Re-designing Spaces, Re-Thinking Bodies en Somatics. De gekozen aanpak is inclusief; Inclusiviteit van lichaam en geest, sectoren, groepen met verschillende vaardigheden, (publieke) ruimte en cross over praktijken. De mogelijkheden van dans in andere contexten en/of sectoren en vice versa leiden tot; kennis van overdraagbare vaardigheden van dansers , (ver)nieuw(d)e (educatieve) praktijken, on- /offline delen en leren met digitale middelen, samen met een groeiende community rondom dit waardevolle onderwerp.

Volg het event via livestream.