U bent hier

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Dag van de Dans

zaterdag, 29 april, 2017 -
10:00 tot 21:00
Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Desguinlei 25
2018 Antwerpen


De Dag van de Dans

Zaterdag 29 april is het de Dag van de Dans. Dansgezelschappen, cultuurcentra, kunstencentra, schouwburgen, filmzalen en werkplaatsen in Vlaanderen en Brussel zetten dans in de kijker. In deSingel kan u die dag inschrijven voor verschillende kunstcampusactiviteiten. Er zijn workshops en toonmomenten van studenten. Maar ook een exclusieve première van de film ‘Babel 7.16’, een opname van de voorstelling van Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet op het festival van Avignon. 

11-13u

Zwarte zaal, Conservatorium

Inclusie Workshop

Labo Inclusive Dance Platform (LIDP) geeft een hedendaagse dansworkshop die toegankelijk is voor dansers met en zonder beperkingen. LIDP is een project onder leiding van Iris Bouche en organiseert in samenwerking met onze dansopleiding een jaarlijks symposium en wekelijkse lessen inclusieve dans. Danservaring is niet vereist.

Reserveer hier

 

15-16u

Zwarte zaal, Conservatorium 

Toonmoment Kunsthumaniora en Open Repetitie Studenten Dans o.l.v. Anton Lachky

Voor de jaarlijkse eindvoorstelling van de Hedendaagse Dansopleiding van het Conservatorium in Antwerpen maakt choreograaf Anton Lachky een stuk met de studenten van het eerste jaar. In deze open repetitie wordt het werk getoond nadat de dansers twee weken intensief met Anton Lachky hebben samengewerkt.

Reserveer hier

 

19-21u

Gele zaal, Conservatorium

Toonmoment studenten Specifieke lerarenopleiding dans o.l.v. Filip Van Huffel

De studenten van de Specifieke Lerarenopleiding Dans tonen de resultaten van hun werk onder leiding van Filip Van Huffel. De studenten nemen alle elementen van het voorstellingsproces voor hun rekening: van choreografie, lichtcreatie, tot programmaboekje.
Reserveer hier