Overslaan en naar de inhoud gaan

Inovant - Bestuurspraktijk en Basisopleidingen

Een lokaal bestuur heeft specifieke maatschappelijke opdrachten, op heel diverse domeinen: burgerzaken, vrije tijd, mobiliteit, ... Wat moet jij als medewerker hierover precies kennen en kunnen? Wat zegt de wet, hoe pas je deze toe in de praktijk en hoe gaan de collega’s ermee om? Dat leer je in de Inovant-basisopleidingen en in het traject bestuurspraktijk.

Basisopleidingen

Bij de start van je loopbaan in een lokaal bestuur (maar ook nadien) is een duidelijk kader goud waard. Wat doet een gemeente of stad precies, welke wetgeving is de belangrijkste en hoe moet ik deze in mijn job toepassen? Inovant-basisopleidingen zijn praktijkgericht en helemaal op maat van jouw functie, zoals de basisopleiding voor administratieve medewerkers en de basisopleiding voor leidinggevenden en experts. Ook over specifieke thema’s biedt Inovant basisopleidingen aan. In deze kortere opleidingen ga je in op regelgeving en praktijk van één vakgebied. Er zijn basisopleidingen over burgerlijke standbevolkingsreglementeringoverheidsopdrachten en nog veel meer.

Bestuurspraktijk

Ben je klaar voor de volgende stap? Welkom in de opleiding bestuurspraktijk! In dit unieke traject leer je de werking en opdrachten van een lokaal bestuur écht doorgronden. Je duikt dieper en verwerft inzicht over de rol van het lokaal bestuur en jouw bijdrage hieraan. Ervaren docenten uit lokale besturen nemen je mee in regelgeving en praktijk. Bovendien bouw je een netwerk van collega’s uit. De opleiding omvat 12 lesdagen gespreid over één jaar. Samen vormen ze een geheel, maar je kan ook deelnemen aan de afzonderlijke modules:

Terug naar de homepage van

Inovant