U bent hier

Ouders

Uw zoon of dochter heeft binnenkort een diploma secundair onderwijs op zak en zet dan misschien de stap naar het hoger onderwijs. Als ouder speelt u een belangrijke rol bij het maken van zijn of haar studiekeuze.

Wist u dat AP Hogeschool speciaal voor ouders van kandidaat-studenten een infodag organiseert? Lees hier meer.

Meer kans op slagen

Kiest uw zoon of dochter ervoor om verder te studeren, dan gaat hij of zij zich minstens drie jaar lang inzetten voor een diploma. Dat lukt het best in een opleiding die geknipt is voor hem of haar. Een gemotiveerde en geïnteresseerde student heeft immers veel meer kans op slagen. U kent uw zoon of dochter als geen ander. Ga daarom samen op zoek naar een opleiding waarin hij of zij zich goed voelt.

Mogelijk stelt u zich nog enkele vragen. Hoe gaat het er in het hoger onderwijs aan toe? Aan welke toelatingsvoorwaarden moet mijn zoon of dochter voldoen? Is er voldoende begeleiding? En hoeveel kost dat nu allemaal? Met onderstaande iniatieven biedt AP Hogeschool antwoord op uw vragen:

Brochure voor ouders

AP Hogeschool stelde een brochure samen op maat van ouders. Hierin vindt u informatie over het hoger onderwijslandschap, het studiekeuzeproces, het verschil tussen een academische en professionele bachelor en zo veel meer. Dankzij deze info beantwoordt u met gemak de vragen waar uw zoon of dochter mee worstelt.

Vraag de brochure aan en we sturen hem gratis naar u op.

Nieuwsbrief voor ouders

Blijf op de hoogte over de veranderingen in het hoger onderwijslandschap, onze infomomenten en ons opleidingsaanbod.

Schrijf u in op de online nieuwsbrief voor ouders.

Infodag voor ouders

Op zaterdag 25 november 2017 organiseert AP Hogeschool een infoavond voor ouders van kandidaat-studenten. We doen het hoger onderwijssysteem uit de doeken – zodat u straks goed geïnformeerd zoon of dochterlief kan ondersteunen in zijn of haar studiekeuzeproces.

Schrijf u online in voor deze infoavond.

 


Tips voor ouders

Het maken van een studiekeuze is een belangrijk en niet zo evident proces. U kan uw zoon of dochter helpen door er met hem of haar over te praten.

Vragen die uw zoon of dochter helpen in het studiekeuzeproces

 • Wie ben ik?
  Wat vind ik belangrijk?
 • Wat kan ik?
  In welke vakken was ik goed in het secundair?
  Waar hou ik me buiten de school mee bezig (vaardigheden, kennis, …) en wil ik me in verdiepen?
 • Wat wil ik?
  Wil ik vooral theoretische kennis opdoen of moet theorie voor mij rechtstreeks getoetst worden aan de praktijk?
  Wil ik later een bepaald beroep uitoefenen?

Eerst informatie opzoeken ... en vervolgens een kijkje komen nemen

Weet uw zoon of dochter wat hij of zij wil studeren? Dan is het tijd dat hij of zij kiest uit de hogescholen die de opleiding aanbieden. De ligging en bereikbaarheid spelen hierbij ook een rol.

Kent uw zoon of dochter jongeren die les volgen aan een bepaalde hogeschool? Laat hem of haar hen dan zeker aanspreken. Maar vooral, kom samen met uw zoon of dochter zelf eens een kijkje nemen.

Meer info voor ouders

Surf - net als uw zoon of dochter - door onze website en ontdek meer over de volgende onderwerpen:

Algemeen

Over AP

Met vragen kunt u terecht op info@ap.be.