Graduaat Socio-Culturele Begeleiding | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Socio-Culturele Begeleiding

  Troeven

  • Je staat steeds met beide voeten in de praktijk.
  • Na de opleiding kan je meteen concreet aan de slag of doorstromen naar bacheloropleiding in huis.
  • Je volgt les middenin je werkveld; een grootstad met heel wat diversiteit.
  • We werken elk semester in leergroepen, waardoor theorie en praktijk altijd heel nauw met elkaar verweven zijn.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. De graduaatsopleiding Socio-Culturele Begeleiding wordt aangeboden in een dagtraject.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Socio-Culturele Begeleiding omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag 

  Je kan aan de slag bij een zeer brede waaier van non-profitorganisaties, zoals vormingsinstellingen, jeugd-, volwassen- en seniorenverenigingen, cultuurcentra, jeugdhuizen, centra voor basiseducatie, musea en bibliotheken.

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan AP. Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleiding Sociaal Werk (afstudeerrichting Sociaal-Cultureel Werk) is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten behaal je een bachelordiploma Sociaal Werk.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Spoor Noord - Noorderplaats in Antwerpen.