Graduaat Juridische Administratie | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Juridische Administratie

  Troeven

  • Je toetst je kennis meteen in de praktijk. 
  • Je bouwt een band op met de juridische sector in de provincie Antwerpen.
  • De opleiding vergroot je juridische kennis.
  • Je brengt een derde van je studietijd door op een werkplek van jouw keuze.

  Programma

  Wanneer heb je les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. De lessen vinden ’s avonds plaats. 

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Legal Support omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na drie jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag 

  Met je graduaatsdiploma kan je aan de slag bij de overheid, in het bedrijfsleven, in de bank- en verzekeringssector en in de kantoren van advocaten, notarissen en gerechtsdeurwaarders.

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan AP. Dankzij de nauwe samenwerking met de verwante bacheloropleiding Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk is een optimale doorstroom naar dit vervolgtraject mogelijk. Op die manier behaal je een bachelordiploma na een vervolgtraject van 90 studiepunten. De klemtoon ligt hoofdzakelijk op de verdieping van je juridische kennis. Vergroot je zo ook je talenkennis en je onderzoeksvaardigheden.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Meistraat in Antwerpen.