Graduaat Accounting Administration | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Accounting Administration

  Troeven

  • We passen de theorie altijd meteen toe in de praktijk, al tijdens het eerste semester. We voorzien elk semester een opleidingsonderdeel Werkplekleren waarin je de opgedane kennis meteen inoefent in de praktijk.
  • De opleiding besteedt ook aandacht aan soft skills zoals communicatie.
  • Geen enkele les is dezelfde; je neemt zowel deel aan hoor- als werkcolleges, practica en oefeningen.
  • De opleiding en haar lectoren hebben een heel persoonlijke aanpak zodat elke student krijgt wat hij nodig heeft. 
  • De opleiding blijft up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld en integreert deze in opleidingsonderdelen als Trends in Accounting Administration en Softwaretoepassingen. 

  Programma

  Wanneer heb je les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. 

  Je kan de opleiding overdag of ’s avonds volgen. 

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Accounting Administration omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject (in dagonderwijs) volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag 

  De praktijkgerichte graduaatsopleiding Accounting Administration leidt je op tot een dossierbeheerder boekhouden. Je kan meteen aan de slag in een boekhoud- en/of accountantskantoor of een financiële en/of boekhoudkundige afdeling van een bedrijf. Dit kan in de profit- of in de non-profitsector zijn.

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan de AP Hogeschool. Dankzij de nauwe samenwerking met de verwante bacheloropleiding Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit) is een optimale doorstroom mogelijk. Op die manier behaal je een bachelordiploma na een vervolgtraject van 90 studiepunten. De bachelor bereidt je ook voor op de examens van het BIBF indien je zelfstandig boekhouder wil worden.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Meistraat in Antwerpen.