U bent hier

Sociaal Werk

Over de campus

Als sociaal werker in spe volg je les op campus Spoor Noord, de gloednieuwe campus van het departement Gezondheid en Welzijn in hartje Antwerpen. De campus bevindt zich op wandel- en fietsafstand van het Centraal Station. Ook de busverbindingen zijn uitstekend.

Het gebouw aan de Noorderplaats is op maat gemaakt voor mens- en zorggerichte opleidingen. En dat merk je. Het gebouw telt maar liefst 65 leslokalen en 9 aula’s. Meer dan 3500 studenten kunnen hier les volgen. Ook de lerarenopleidingen van AP Hogeschool nemen hier hun intrek.

Op de campus vind je alles wat je nodig hebt om je studietijd vlot te laten verlopen. Moderne aula's en praktijklokalen, een studentenrestaurant, ondergrondse parking met fietsenstalling en groene patio.

Moderne aula’s en praktijklokalen

Je doet massa’s praktijkervaring op in de nieuwe supervisielokalen, een echte eerstelijnskamer, een observatieruimte en een videoconferentieruimte.

In de sociale ruimtes kan je afspreken met collega-studenten om aan groepsopdrachten te werken. 

In ‘de huiskamer’ dompelen we je door middel van simulatie- en rollenspelen helemaal onder in de praktijk. Wanneer je later als sociaal werker huisbezoeken aflegt, zal je nog veel aan onze huiskamer terugdenken.

Ontmoetingen tussen verschillende culturen en generaties

Spoor Noord is dé plek in Antwerpen waar mensen uit verschillende culturen en generaties elkaar ontmoeten. Ze doen dat in het groene stadspark, maar evengoed in het nieuwe ZNA-ziekenhuis of in de kleuter-, lager-, en secundaire school die er in september zijn deuren opent.

Al deze ontmoetingen vinden plaats rondom de campus, vlak onder jouw neus. Het zal niet lang duren voor je deel uitmaakt van deze dynamiek en er als toekomstig sociaal werker aan de slag gaat. Spoor Noord – en de rest van de stad – worden jouw actieterrein!

Werkveld in de achtertuin

De ligging van de campus is ook optimaal voor het vinden van geknipte stageplaatsen, je vindt er het werkveld in de achtertuin.

Multimediale leeromgeving

In de cursussen maak je gebruik van multimediale en elektronische leeromgevingen. Opzoekingswerk uitvoeren en ontlenen van vakliteratuur kan in de uitgebreide bibliotheek. Overal in en rond de campus kan je inloggen op het wifi-netwerk van de hogeschool.

Studentenrestaurant

Of je nu zin hebt in een broodje, een panini, soep of  een vegetarische maaltijd: in het studentenrestaurant vind je het allemaal. En dit aan studententarief. Ook voor een warme maaltijd moet je in het studentenrestaurant zijn.

Het studentenrestaurant, de studentenraad, de studentenclub … zorgen ervoor dat je studietijd op een aangename, boeiende en uitdagende manier kan verlopen.

Lees meer over campus Spoor Noord.

Benieuwd naar wat onze studenten van de nieuwe campus vinden? Bekijk dan onderstaand filmpje.