U bent hier

Toegepaste Psychologie

Over de opleiding

Professionele bachelor in avondonderwijs

Ben je gefascineerd door het menselijk gedrag? Wil je ontcijferen hoe mensen leren, werken, denken en voelen? Kijk je ernaar uit om in een multidisciplinair team mee te draaien? Wil je je studies graag combineren met je job? Dan is de bachelor Toegepaste Psychologie in avondonderwijs een opleiding voor jou.

In deze opleiding verdiep je je in de arbeids- en organisatiepsychologie, klinische psychologie en school- en pedagogische psychologie.  

De rode draad doorheen de opleiding is de psychodiagnostiek: je leert welke instrumenten en onderzoeksmethoden je kan gebruiken om een psychologische diagnose te stellen. Dat kan gaan van het laten invullen van vragenlijsten tot het observeren van je cliënt. Vervolgens analyseer en interpreteer je de onderzoeksresultaten, al dan niet door middel van statistische analyses. Op basis van deze analyses begeleid je iemand bijvoorbeeld bij zijn loopbaan- of schoolkeuze, stel je een diagnose, start je een ondersteuningstraject op of verwijs je je cliënt door naar andere hulpverleners.

Werken en studeren combineren

De bachelor Toegepaste Psychologie kan je flexibel combineren met een job. De lessen gaan enkel ’s avonds door. Afhankelijk van het aantal opleidingsonderdelen dat je volgt, krijg je les op maandag-, dinsdag-, woensdag- en/of donderdagavond, van 18.00 tot 22.00 uur.

In een voltijds modeltraject duurt de opleiding 3 jaar. Je kan er ook voor kiezen om een deeltijds traject te volgen en minder vakken op te nemen. Zo spreid je de opleiding over 4 of 5 jaar.

Ook bij de bachelorproef houden we rekening met werkstudenten. Zo kan je deeltijds stage lopen of een extra semester uittrekken voor je bachelorproef.

Lees meer over de opbouw, het modeltraject en de opleidingsonderdelen van de opleiding.  

Ultramoderne campus Spoor Noord

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Gezondheid en Welzijn met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant, ondergrondse fietsenstalling en groene patio.

Meer weten over de bachelor Toegepaste Psychologie? 

Lees meer over de troeven van deze opleiding en de beroepsmogelijkheden wanneer je afstudeert. Kom ook zeker langs tijdens een van onze infomomenten.