U bent hier

Orthopedagogie

Over de opleiding

Laten maatschappelijke thema’s zoals gelijke kansen, armoede en migratie je niet koud? Ben je sociaal vaardig en zet je je graag in voor de begeleiding van mensen met een ondersteuningsvraag? Dan is de bachelor Orthopedagogie wellicht iets voor jou. 

Waarom kiezen voor de bachelor Orthopedagogie?

Je wil je inzetten voor de begeleiding van mensen met een ondersteuningsvraag in hun dagelijkse leven: kinderen met een ontwikkelingsproblematiek of sociaal emotionele moeilijkheden, gezinnen met een begeleidingsvraag, volwassenen met een beperking, personen in armoede, mensen met een psychische of verslavingsproblematiek, asielzoekers ... Jij wilt op het terrein een verschil maken!

Aan jou de keuze

In het eerste jaar krijg je een stevige basis met veel theorie en praktijk. Vanaf het tweede jaar leg je zelf de klemtoon op Orthopedagogie Kinderen en jongeren of Ortho-agogie Volwassenen en ouderen.

Ultramoderne nieuwe campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Gezondheid en Welzijn met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant, ondergrondse parking met fietsenstalling en groene patio.

Ontdek hier wat campus Spoor Noord te bieden heeft voor opvoeders/begeleiders in spe.

Meer weten over de bachelor Orthopedagogie?

Lees verder, ontdek de laatste nieuwtjes of kom naar één van onze infomomenten.