U bent hier

Banaba Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg

Over de opleiding

Je wil de levensnoodzakelijke eerste zorg toedienen. Je wil een verschil maken voor patiënten op cruciale momenten. Je weet altijd je kalmte te bewaren - ook in ernstige en levensbedreigende situaties. Je presteert het best als de tijdsdruk en de stressniveaus het hoogst zijn. Net dan komen jouw verpleegkundige vaardigheden en je technische skills het best tot hun recht.

Herken je jezelf in deze omschrijving? Dan is de banaba Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg zeker iets voor jou.

Wat mag je verwachten?

Je bent al een verpleegkundige en hebt ervaring in het toedienen van zorg. Daarom pakken we het allemaal niet te schools aan. Je lectoren delen hun ruime ervaring in het werkveld met jou en schotelen je alleen échte cases voor. Voor je praktische oefeningen gaan we naar professionele oefenlocaties en werk je met hypermoderne toestellen.

De opleiding is best zwaar, maar dat moet ook. Je vak als verpleegkundige op een afdeling intensieve zorg of spoedgevallen is dat ook. We bereiden je voor op rampscenario’s, laten je brancardage oefeningen doen, en leren je omgaan met rookmaskers en ander hulpmateriaal. Geen enkele oefening is vrijblijvend - ze zijn allemaal cruciaal om straks goed uit de verf te komen als verpleegkundige in de kritische zorg.

Je verdiept je in problemen met de ademhaling en hartfalen, leert omgaan met traumapatiënten en kinderen in noodsituaties. Uiteraard pas je al die theorie onmiddellijk toe in de praktijk, eerst in het vaardigheidslab, tijdens je stage ook bij échte patiënten.

We bereiden je ook mentaal voor op je rol. Je komt straks terecht in situaties die levensbedreigend zijn voor je patiënten. Je moet hen reanimeren, de eerste zorg toedienen na een ongeval, ... Dat kruipt in je kleren. We begeleiden je tijdens de stage en leren je hoe je het best omgaat met al die indrukken. Zodat je op het moment van de waarheid altijd paraat staat.

Ultramoderne nieuwe campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Gezondheid en Welzijn met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant, ondergrondse parking met fietsenstalling en groene patio.

Ontdek hier wat campus Spoor Noord te bieden heeft voor studenten Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg.

Betaald educatief verlof 

De banaba Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg kreeg een erkenning voor betaald educatief verlof. Betaald educatief verlof is een stelsel van individueel opleidingsverlof. Het wordt omschreven als het recht voor werknemers die bepaalde opleidingen volgen, om op het werk afwezig te zijn voor het volgen van de opleiding met behoud van het normale loon.

Meer weten over de banaba Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg?

Lees verder, kom naar één van onze infomomenten of neem contact op met het opleidingshoofd.