U bent hier

Banaba Autismespectrumstoornissen

Over de opleiding

In de bachelor Autismespectrumstoornissen vertrekken we van jouw ervaringen met ASS in het werkveld en bouwen we hierop verder.

Waarom kiezen voor de bachelor Autismespectrumstoornissen?

Je bent of wil professioneel bezig zijn met personen met een autismespectrumstoornis (ASS). Kinderen of volwassenen met ASS wil je kunnen doorgronden.

Om je eigen werk te onderbouwen ben je op zoek naar wetenschappelijke inzichten. Je wilt een ASS-expert worden en met die expertise een verschil maken in de praktijk.

Troeven

We vullen jouw ideeën aan met inzichten van studiegenoten én onszelf – je lectoren zijn minstens deeltijds professioneel bezig met ASS. We reiken ook een flink pak wetenschappelijk onderzoek naar ASS aan.

Het programma gaat veel verder dan praktische tips en concrete oplossingen voor individuele cases. Je opleiding is de enige Vlaamse op bachelorniveau die specifiek over autismespectrumstoornissen gaat.

We spreiden de opleiding over twee jaar. De lessen gaan steeds door op maandag.

Ultramoderne nieuwe campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Gezondheid en Welzijn met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant, ondergrondse parking met fietsenstalling en groene patio.

Betaald educatief verlof 

De banaba Autismespectrumstoornissen kreeg een erkenning voor betaald educatief verlof. Betaald educatief verlof is een stelsel van individueel opleidingsverlof. Het wordt omschreven als het recht voor werknemers die bepaalde opleidingen volgen, om op het werk afwezig te zijn voor het volgen van de opleiding met behoud van het normale loon.

Meer weten over de banaba Autismespectrumstoornissen?

Ontdek het nieuws over de opleiding of kom naar één van onze infomomenten.