U bent hier

Gezondheid en Welzijn

Vroedkunde in zee met Emergentis®

Sinds kort werkt het geboortehuis Nova Vida met het elektronisch patiëntendossier Emergentis®.

Emergentis® is een speciaal dossier voor en door vroedvrouwen ontworpen. Het is het meest gebruikte elektronische dossier bij zelfstandige vroedvrouwen in Vlaanderen.

Voor studenten vroedkunde in spé is werken met Emergentis® de ultieme link tussen de theorie rond het patiëntendossier en het in de praktijk gebruiken van een realistische casus. Wanneer ze afstuderen kunnen ze uit deze opgedane kennis meteen hun voordeel halen en het dossier gebruiken in de praktijk. Een bijkomend voordeel van het elektronisch platform is dat de gecodeerde gegevens makkelijk verzameld kunnen worden in een database die kan gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek.

De komst van Emergentis® betekent een grote stap vooruit. Gegevens kunnen centraal beheerd en gestructureerd worden en voor iedereen op dezelfde manier bewaard. Daardoor verkleint de kans op hiaten in dossiers. Dossiers kunnen niet meer zoek geraken, labo-uitslagen kunnen netjes geïntegreerd worden en moeten niet meer geklasseerd worden en gegevens van vorige raadplegingen kunnen snel opgevraagd worden. Kortom patiëntengegevens zijn overzichtelijker en makkelijker te raadplegen. Door de koppeling van elk individueel dossier aan het individuele dossier bij andere zorgverleners wordt ook het interdisciplinaire overleg vergemakkelijkt.  

www.novavida.be 

Contact eveline.mestdagh@artesis.be

Tags: