U bent hier

Gezondheid en Welzijn

Teacher exchange vroedkunde

Praktijklectoren vroedkunde, Martina Tijsmans en Brigitte Bernaerts, gingen onlangs op bezoek bij een Erasmuspartner in Modena (Italië). Ook de eerste contacten met het opleidingshoofd van de vroedvrouwenopleiding in Milaan verliep vlot. Hierbij werden de eerste regelingen getroffen voor de uitwisseling van studenten en mogelijks ook docenten. De docenten werden begeleid door twee gemotiveerde, enthousiaste Italiaanse studenten vroedkunde uit het eerste en laatste bachelorjaar. De ervaringsuitwisseling op een van de stageplaatsen van de studenten over bevallen in linkerzijligging was een voltreffer.


Elkaar blijven inspireren
Onlangs gingen ook Vanessa De Bock en Eveline Mestdagh, lectoren Vroedkunde op bezoek bij een uitwisselingspartner. Sinds enkele jaren lopen studenten Vroedkunde er stage op moeder-kind-afdelingen in het Hillingdon Hospital en de Queen Mary Maternity Unit in West-Middlesex (Londen). Stageplaatsen geregeld bezoeken heeft als doel de contacten versterken, maar ook de stageplek te blijven evalueren en bij te sturen waar nodig want ‘good understanding makes good friends’. De stagementoren zijn vol lof over de studenten. Jaarlijks zijn er zelfs laatstejaars die op hun buitenlandse stageplaats hun eerste carrièrestappen zetten.

Daarnaast legden de lectoren Vroedkunde ook de eerste contacten met de opleiding Midwifery in de University of West Londen. Dit om Erasmusuitwisselingen van studenten, docenten in de vorm van stages, modules en mogelijks een Intensive Program te bewerkstelligen. Nu gaan de lectoren de opleiding Vroedkunde benchmarken aan de Engelse opleidingen. Ze hebben elkaar kunnen inspireren.

Foto: Vanessa De Bock en Eveline Mestdagh, lectoren Vroedkunde AP Hogeschool