U bent hier

Gezondheid en Welzijn

Steeds meer mannen volgen Verpleegkunde

Steeds meer jongeren studeren Verpleegkunde aan AP. De professionele bachelor telt dit academiejaar 450 studenten, tegenover 394 vorig jaar en 321 het jaar daarvoor. Goed nieuws voor de zorgsector die schreeuwt om goed opgeleide verpleegkundigen. De levensechte ziekenhuisgang in Campus Spoor Noord, waar de opleiding nu gevestigd is, vormt duidelijk een aantrekkelijke factor voor de kandidaat-verplegers.
 
Ondanks alle aanmoedigingscampagnes van de overheid, blijft het wel een erg vrouwelijke studierichting. Aan de AP Hogeschool is zo’n 14% van de studenten Verpleegkunde een man, vorig academiejaar was dat iets meer dan 13%.
 
Inga Verhaert, voorzitter AP Hogeschool heeft echter ook goed nieuws: “Als we kijken naar de nieuwe inschrijvingen,  jongeren die de eerste keer in de richting inschrijven, dan zien we wel een duidelijke stijging van het aantal mannen: van 10,7% naar 15,2%. Een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet. Heel wat jongens moeten binnenkort weer een studiekeuze maken. Op de Dag van de Verpleegkundige wijs ik hen graag op de vele mogelijkheden binnen de opleiding." Inga Verhaert heeft van de gelegenheid bovendien gebruik gemaakt om de lectoren van de opleiding Verpleegkunde in de bloemetjes te zetten.