U bent hier

Gezondheid en Welzijn

Met de velo naar de les

Sinds vorige week is AP Hogeschool twee Velo-stations rijker. Op campus Lange Nieuwstraat en campus Mutsaard staan de roodwitte fietsen te blinken en wachten ze op onze studenten en medewerkers. Dankzij het Velo-netwerk worden de stadscampussen van AP Hogeschool met elkaar verbonden en zijn ze nog makkelijker bereikbaar.

Lynn Franken, studente Orthopedagogie, heeft sinds vorige week een Velo-abonnement:

“Ik vind het super handig om me in de stad te verplaatsen. Het is mooi meegenomen dat ik er ook mee naar de hogeschool kan fietsen. Vroeger nam ik altijd de bus of tram om naar de les te gaan. Nu er aan campus Lange Nieuwstraat een Velostation is, zal ik vaker de fiets nemen.”   

Voor AP zijn de Velostations een belangrijke schakel tussen de verschillende campussen. Campus Kronenburg heeft al langer een Velostation voor de deur. En ook voor onze andere campussen is een Velostation nooit ver weg. Niet alleen studenten plukken hier de vruchten van. Ook het personeel en werking van AP is erbij gebaat.

Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool: “Elf van de veertien AP-campussen bevinden zich in de stad. Het is ontzettend tijdrovend om met het openbaar vervoer of met de auto van de ene campus naar de andere te gaan. We moedigen medewerkers die voor een vergadering of opdracht op een andere campus moeten zijn dan ook aan om te fietsen. Sommige campussen beschikken bovendien over bedrijfsfietsen die door personeel geleend kunnen worden. De fietsen van Velo en de nieuwe stations zorgen ervoor dat onze campussen nog beter bereikbaar zijn en met elkaar verbonden blijven.” 

Foto: Lynn Franken neemt vanaf nu de Velo naar campus Lange Nieuwstraat