U bent hier

Gezondheid en Welzijn

Laatstejaars op werkbezoek naar Italië

Dit academiejaar kunnen studenten Verpleegkunde, Vroedkunde, Ergotherapie en Sociaal Werk deelnemen aan het Intensive Programme (IP) 'StEmp: A new generation of students for health empowerment in a multicultural community'. De universiteit van Modena en Reggio Emilia (Italië) is gastorganisatie.

StEMP wil studenten de kans geven om in een internationale context te ontdekken hoe een zorgverlener empowerend kan werken. De zorgverlener wil steeds iemand de kracht geven om terug in de maatschappij te staan. Dit vraagt van de zorgverlener creativiteit en professionaliteit. De studenten bestuderen ook de veranderende maatschappij en leren hoe zij als toekomstige professional hierop kunnen inspelen.

Internationale studenten uit opleidingen als Verpleegkunde, Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, Sociaal Werk, Logopedisten en Revalidatiedeskundigen nemen deel. Deelnemende instellingen zijn de Universiteit van Modena en Reggio Emilia, de Universitaire Hogeschool van Svizzera Italiana (Manno), beiden uit Italië, en AP Hogeschool. De voertaal is het Engels.

StEMP gaat door van 27 april tot 10 mei 2014.
Deelnemende opleidingen van AP Hogeschool: Verpleegkunde, Vroedkunde, Ergotherapie, Sociaal Werk.