U bent hier

Gezondheid en Welzijn

Breaking borders, building bridges

Op dinsdag 11 februari organiseert de opleiding Sociaal Werk van AP Hogeschool samen met partners uit Duitsland, Nederland en Spanje het slotevent 'Breaking borders, building bridges'.

 

 

Dit event is het sluitstuk van het internationaal ETFU-project dat werkmethoden heeft ontwikkeld om jongeren te empoweren door kunst en media.

Het ETFU-project (Empowering The Future) werd drie jaar geleden opgestart door een internationaal netwerk van organisaties uit het sociaal werkveld, kunst- en mediaorganisaties en hogescholen/universiteiten. Drie jaar bundelden jongeren en professionals in Barcelona, Berlijn, Amsterdam en Antwerpen de krachten om kunst en nieuwe media aan te wenden als middelen voor empowerment.

Van manifest tot performance

27 jongeren uit de vier verschillende steden werkten enkele dagen intensief samen hier in Antwerpen. "Ze schreven een manifest over wat hen bezighoudt en werkten dit via verschillende mediavormen en kunstdisciplines uit tot een interactieve workshop of performance ", vertelt Michel Tirions, projectcoördinator AP Hogeschool.

Het resultaat van hun creatieve proces stellen de jongeren op 11 februari voor aan het grote publiek. Op het programma staan workshops, de interactive performances van de jongeren, videoreportages door jongeren, Charlien Adriaenssens als inspirerende spreker, een 'curiosity market of hidden knowledge' …

Locatie: DE Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

Voor meer informatie over het ETFU-project en het event: www.etfu.eu.