U bent hier

Gezondheid en Welzijn

De uitdagingen van het jeugdwerk in een veranderende samenleving: een namiddag met Tony Jeffs

donderdag, 18 mei, 2017 -
13:00 tot 16:00
Departement Gezondheid en Welzijn
Noorderplaats 2
2000 Antwerpen

Binnen de afstudeerrichting Sociaal-Cultureel Werk van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen houden we er aan om ons dagelijks te laten inspireren door het werkveld. Het jeugdwerk ligt ons na aan het hart en we ontdekten in de samenwerking met Formaat vzw dat we een inspiratiebron deelden: Tony Jeffs.

Al snel groeide de idee om Jeffs uit te nodigen in Antwerpen en op zoek te gaan naar een format om hem in contact te brengen met het jeugdwerk in Vlaanderen. We willen met deze interactieve lezing samen met hem op zoek gaan naar antwoorden voor de toekomst van het jeugdwerk.

Tony Jeffs onderzoekt het jeugdbeleid in het Verenigd Koninkrijk en doceert aan de universiteit van Durham, vlakbij Newcastle. Hij is een echte referentie in de V.K. als het over informeel leren en jeugdwerk gaat. Omdat het jeugdwerk daar de voorbije decennia sterk aan draagvlak en relevantie heeft ingeboet, is er dringend nood aan innovatie en aan nieuwe modellen van jeugdwerk, die inspelen op hedendaagse noden en tendensen.

Samen met de onderzoekers en docenten van de afstudeerrichting sociaal-cultureel werk zoeken we antwoorden op de vragen als: Welke rol kan het jeugdwerk spelen in een veranderende samenleving? Hoe gaan we om met nieuwe uitdagingen? Hoe kan het jeugdwerk zichzelf (blijven) heruitvinden? Wat is de rol van professionals in jeugdwerk?

Doelgroep

Deze lezing is bedoeld voor alle jeugdwerkers in Vlaanderen die mee op zoek willen gaan naar antwoorden, die zich willen laten inspireren door het verhaal van Jeffs. Studenten en lectoren van de AP Hogeschool zijn uiteraard ook van harte welkom.

Meer informatie 

Het videoverslag van de lezing van Tony Jeffs kunt u via onderstaande link bekijken.
Tony Jeffs

Fotograaf: Hilde Van Himbeek

In samenwerking met Formaat vzw

Formaat vzw